petak, 8. listopada 2021.

Zagrebački solisti i Monika Leskovar otvorili 27. Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Sinoć (četvrtak) je koncertom Zagrebačkih solista i Monike Leskovar, održanom u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina, svečano otvoren 27. Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena. 

Festival Dani Milka Kelemena, od utemeljenja 1995. godine, okuplja svake godine u Slatini ugledne hrvatske i svjetski poznate umjetnike, ponajviše zahvaljujući međunarodnoj reputaciji velikana hrvatske glazbe Milka Kelemena, kojemu je festival i posvećen, a iz godine u godinu privlači i sve veći broj zainteresiranih posjetitelja, koje je na početku svečanosti pozdravila prof. Sara Mojzeš.

Sara Mojzeš je pozdrave uputila uvaženim gostima među kojima su se našli izaslanica predsjednika sabora RH, predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković, izaslanik ministrice kulture RH, pročelnik Konzervatorskog odjela u Požegi Žarko Španiček, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, pročelnica za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, zatim muzikologinja, glazbena kritičarka i predsjednica žirija ovogodišnjih baroknih večeri u Varaždinu Zdenka Weber, prof. na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku Mirna Sabljar, te predsjednik Festivalskog odbora DMK i ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Antonio Brzica.

Dobrodošlicu svim posjetiteljima festivala zaželio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te otvorio festival. 

Zagrebački solisti za ovu su prigodu pripremili bogat program koji su otvorili djelom Milka Kelemena Koncertantne improvizacije koji je to djelo i napisao upravo za njih te su ga do sada izveli oko 4000 puta diljem svijeta. (ADF, MF; Foto: D.Fišli)

Foto:


















AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩