četvrtak, 21. listopada 2021.

VBR-ovci izvezli Memorijalni biciklistički maraton Voćin–Baćin

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ''Glasnici istine'' po 4. puta je organizirala Memorijalni biciklistički maraton Voćin–Baćin u duljini od 130 kilometara. koji su jučer (srijeda) izvezli članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR u sastavu Mato Bubaš i Pavo Tutenov iz Slatine, te Dražen Buketa i Tomislav Kolec iz Virovitice uz logističku podršku Virovitičanina Marija Kovača.

Baćin je mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji u sastavu općine Hrvatska Dubica gdje je 21.10.1991. godine počinjen jedan od najvećih srbočetničkih zločina u Domovinskom ratu, pokolj nad 56 civila dok je u Voćinu ubijeno i masakrirano 47 osoba u prosincu 1991. godine. Cilj ovog memorijala je iskazati pijetet prema žrtvama Voćina i Baćina te ta dva stradalnička mjesta ''spojiti'' biciklističkim maratonom.

Na startu u Voćinu bicikliste su dočekali i na put ispratili, načelnik Općine Voćin Predrag Filić i dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Ivan Đuzel, dok su ih na ciljnom odredištu u Baćinu dočekali načelnica Općine Hrvatska Dubica Ružica Karagić sa suradnicom Željkom Nikić.

Nakon odavanja počasti paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Baćinu, VBR-ovci su uz domaćine obišli Spomen sobu u Baćinu.

Po povratku iz Baćina, VBR-ovci su u Novskoj dali podršku slatinskom ultramaratoncu Goranu Draksleru koji je istrčao 72 kilometra od Ivanić Grada do Novske, odnosno drugu od pet dionica ultramaratona Zagreb-Vukovar u duljini od 344 kilometara. (adf, pt; Foto: M. Kovač)

Foto:















AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩