petak, 22. listopada 2021.

U tijeku su sistematski pregledi hrvatskih branitelja: Preostalo je još slobodnih mjesta

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Ministarstvo hrvatskih branitelja posebnu pažnju posvećuje zaštiti i očuvanju zdravlja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Programom preventivnih sistematskih pregleda, čiji su nositelji Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo zdravstva usvojen od Vlade RH.

Sudionici u provedbi su sve županijske i opće bolnice, kao i klinički bolnički centri s područja cijele Republike Hrvatske te Hrvatski zavod za javno zdravstvo radi provođenja analize dobivenih podataka. U suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva zdravstva program preventivnih sistematskih pregleda uspješno se provodi od 2016. godine na području cijele države, u svim općim i županijskim bolnicama i kliničkim bolničkim centrrima od 2017. godine, a uključujući laboratorijsku dijagnostiku ultrazvučne te specijalističke preglede.

– Na žalost zbog epidemije COVID-19, sistematski pregledi za branitelje prekinuti su početkom prošle godine, a nastavili su se 12. travnja ove godine – rekao nam je viši stručni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja Područnog odjela Virovitica Anto Krišto te naglasio kako još uvijek ima slobodnih mjesta za zainteresirane branitelje i braniteljice.

– Upis se vrši direktno u Područnom odjelu Ministarstva hrvatskih branitelje, Trg kralja Zvonimira 10/2 ili na telefon 033-800 867, a može i na e-mail: virovitica@branitelji.hr – poručio je Krišto.

– Organizacijom preventivnih sistematskih pregleda, u cilju što ranijeg otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti, želimo skrenuti pozornost populaciji hrvatskih branitelja na važnost ranog otkrivanja, odnosno što ranijeg početka liječenja bolesti, te motivirati hrvatske branitelje i braniteljice da aktivno sudjeluju u očuvanju, unaprjeđenju i kontroli svog zdravlja – rekao nam je tim povodom viši stručni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja Područnog odjela Virovitica Anto Krišto. (icv.hr, bs, foto: ilustracija, arhiva)

AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩