petak, 22. listopada 2021.

Održana druga radionica za izradu strategije razvoja turizma VPŽ do 2030. godine

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U vijećnici Virovitičko-podravske županije jučer (četvrtak) je održana radionica vezana uz izradu razvojnog dokumenta “Strategija razvoja turizma Virovitičko-podravske županije do 2030. godine”, koji izrađuje Institut za turizam iz Zagreba. Podsjetimo, ovim dokumentom žele se osigurati smjernice i okviri za djelovanje svih dionika uključenih u turizam na području Virovitičko-podravske županije. Na današnjoj radionici predstavljeni su nacrti strategije razvoja turizma, uključujući načela razvoja, viziju i ciljeve, turističke proizvode te prostornu koncepciju razvoja, a osim toga raspravljalo se o operativnim razvojnim strategijama i mjerama koje se predviđaju za provedbu u predstojećem razdoblju.

– Kod predstavljanja nacrta razvoja strategije turizma, u koju su danas uključeni i načela razvoja te vizija i ciljevi, izuzetno nam je važno uključenje dionika u turističkom prostoru kako bi i oni izrazili svoje mišljenje, svoje buduće viđenje te praksu razvoja turizma u Virovitičko-podravskoj županiji. Osim toga, na ovaj način dat će nam uvid u to koji se projekti planiraju provoditi u obuhvaćenom razdoblju, do 2030. godine, a mi ćemo dobiti potpuniju turističku sliku za spomenuti period- izjavila je Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Snježana Boranić-Živoder iz Instituta za turizam istaknula je koje su prednosti Virovitičko-podravske županije, koje su vezane uz turizam, te koje razdoblje sada predstoji.

– Što se turizma tiče, Virovitičko-podravska županija ima ogromne prednosti. Odnosi se to ponajprije na zaštićena područja, područje uz rijeku Dravu i područje Papuka, a sve to iznimno je zanimljivo turističkom tržištu budući da se radi o ekološkim prostorima koje danas turisti traže i koje će tražiti još više. U skorijem razdoblju predstoji podizanje prepoznatljivosti čemu će pridonijeti svi kvalitetno realizirani projekti u posljednje vrijeme poput Posjetiteljskog centra Dravska priča, obnovljenih dvoraca, Križnica je također veliki potencijal, a i gdje god da krenemo postoji velik broj točaka koje se mogu prilagoditi potrebama turista i koje bi istima bile izuzetno primamljive. Potrebo je samo umrežiti atrakcije u vrhunske turističke doživljaje, naravno uz naglasak na kvaliteti i očuvanju prostora- zaključila je Snježana Boranić-Živoder. (icv.hr, mra)

Foto:






AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩