nedjelja, 24. listopada 2021.

Odjel pedijatrije bogatiji za četiri uređaja: Općoj bolnici Virovitica vrijedna donacija Kluba nedonoščadi “Palčić”

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

         Ilustracija
Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” donirao je Općoj bolnici Virovitica četiri uređaja za Odjel pedijatrije. Vrijedni su gotovo 100.000 kuna, a namijenjeni su otkrivanju i liječenju žutice kod novorođenčadi, te za transport nedonoščadi.

U prošlogodišnjoj akciji “Palčići za Hrvatsku” prikupljeno je gotovo 2,5 milijuna kuna zahvaljujući kojima su osigurani uređaji za 25 hrvatskih rodilišta.

– Još uvijek tvrdimo da ne treba samo velikim centrima pomoć, iako se većina palčića rađa upravo u velikim centrima, ali ova bolnica upravo sa svojom ljetošnjom pričom o blizankama rođenima u 30. tjednu je zaslužila ovu donaciju i s posebnim zadovoljstvom smo danas ovdje, za HRT rekla je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići”.

– Godišnje su oko 20-ak poroda su nedonošena djeca koja zahtijevaju transport. Tu nam je vrlo bitna oprema, tu se vidi koliko nije dovoljan samo kadar, liječnici i medicinske sestre, nego koliko je bitna i oprema, znači transportni respiratori, inkubatori, monitori i sve ostalo što nam treba, rekla je Tatjana Sotonica Piria, v.d. voditelja Odjela pedijatrije, OB Virovitica. (hrt.hr)

AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩