subota, 23. listopada 2021.

Čestitka GO HDZ u povodu obilježavanja 30.obljetnice osnutka 136. slatinske brigade

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


GO HDZ Slatina u povodu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade uputio je čestittku:

“Prije 30 godina 28. listopada osnovana je 136. brigada Hrvatske vojske ili 136.slatinska brigada. Na početku je naoružanja bilo malo, ali je srce i želja za obranom vlastitog doma i slobodnom Domovinom bilo veće od sve sile i naoružanja pobunjenih Srba i četnika.
Te 1991. godine 136. brigada sudjeluje i u oslobađanju okolnih sela na potezu Hum- Ćeralije, a 15. prosinca pripadnici brigade ulaze u Voćin. U Voćinu i okolici pronalaze 44 ubijena i masakrirana stanovnika hrvatske nacionalnosti, miniranu do temelja crkvu Majke Božje Voćinske kao i razrušene i spaljene kuće. Brigada nastavlja dalje sa protjerivanjem neprijatelja u pravcu Zvečevo – Kamenska, te prema Bučju gdje se spaja sa 127. brigadom HV iz Virovitice.

Bile su to prve akcije oslobađanja i poražavanja neprijateljske JNA i četnika na području Republike Hrvatske što je u ono vrijeme bio poticaj svim braniteljima, ali i pokazatelj neprijatelju da će se naša domovina braniti do zadnjeg daha i da nijedna mržnja nije jača od ljubavi prema vlastitom domu! Slatinski kraj je Božić te ’91.godine dočekao bez srbočetničkih pješačkih napada što na žalost nije bio slučaj u ostatku Hrvatske.

Kroz brigadu je prošlo 2500 branitelja, poginulo je 34 pripadnika, a više od 148 je ranjeno.

Pripadnicima 136.slatinske brigade čestitamo njihov Dan brigade! Hvala vam na Domovini!

Poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima 136.slatinske brigade neka je vječna hvala! Laka im bila hrvatska gruda!” 

AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩