subota, 11. rujna 2021.

U Voćinu svečano otvoren Područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena Slatina

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U prigodi obilježavanja Dana općine Voćin jučer (petak) je u Voćinu svečano otvoren Područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena Slatina.

Glazbena škola u Slatini počela je s radom prije 27 godina, a od prije četiri godine s ponosom nosi ime diljem svijeta poznatog i priznatog slatinskog skladatelja, dirigenta, zborovođe, i glazbenog pedagoga Milka Kelemena. Škola trenutačno broji 300-tinjak učenika koji uče jedanaest različitih instrumenata, pod nadzorom dvadesetak glazbenih učitelja, te vrlo uspješno sudjeluju na raznim glazbenim smotrama i natjecanjima gdje ostvaruju vrhunske rezultate i dobitnici su brojnih nagrada i priznanja.

Nakon intoniranja hrvatske himne gostima je dobrodošlicu zaželjela ravnateljica Osnovne škole Voćin Ines Gužvić na čiju je inicijativu, uz načelnika Općine Voćin Predraga Filića, pokrenut ovaj projekt. Otvaranje Područog odjela Glazbene škole Milka Kelemena Slatina u Voćinu pohvalio je ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Antonio Brzica. 

Od inicijative do rješenja Ministarstva znanosti i obrazovanja o početku rada Područnog odjela Glazbene škole Milka Kelemena u Voćinu prošlo je svega sedam mjeseci i to ponajviše zahvaljujući zalaganju i lobiranju općinskih, gradskih, županijskih i državnih dužnosnika s ovih prostora. Početkom srpnja Općina Voćin je kupila potrebne instrumente, Osnovna škola Voćin ponudila je prostor, a Glazbena škola iz Slatine osigurala je stručni kadar i tako je započela jedna prekrasna glazbena priča u Voćinu, koju je, između ostalih, pomogla i ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac koja je na simboličan način postala ''kuma'' Područnom odjelu Glazbene škole u Voćinu, te joj je pripala čast svečanog otvorenja škole otkrivanjem ploče s njezinim natpisom.

Domaćini su potom u obilazak glazbenih učionica poveli brojne goste i uzvanike, među kojima su se bili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Josip Đakić, izaslanik Vlade RH i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, te zamjenik virovitičko-podravskog župana Igor Pavković sa suradnicima, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, načelnik Općine Voćin Predrag Filić sa suradnicima, te načelnici susjednih općina, ravnatelji osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije, učitelji domaćinske Osnovne škole Voćin i Glazbene škole Milka Kelemena iz Slatine, kao i mještani Voćina te budući polaznici Područnog odjela Glazbene škole u Voćinu. 

Područni odjel Glazbene škole Milka Klemena u Voćinu blagoslovio je voćinski župnik vlč. Ivan Ereiz. (ADF, Foto: D. Fišli)

Foto:




























AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩