četvrtak, 16. rujna 2021.

U Slatini provedena akcija besplatnog pregleda dječjih auto sjedalica

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U organizaciji Udruge Roda i Policijske uprave virovitičko-podravske, danas (četvrtak) je na parkiralištu Dječjeg vrtića Zeko u Slatini provedena akcija besplatnog pregleda dječjih auto sjedalica.

Pregled je prvenstveno služio da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili auto sjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, auto sjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 %, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90 %, no samo ako se pravilno koriste. Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih auto sjedalica kreće od 10 % do 20 %, a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.

Pregled dječjih auto sjedalica u Slatini su odradile članice Udruge Roda i policijska službenica za prometnu preventivu pri Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj Anita Relić, uz pomoć policijskih službenika Policijske postaje Slatina. (ADF; Foto: D. Fišli)


AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩