četvrtak, 16. rujna 2021.

Policija najavila pojačanu akciju: Tjedan dana će kontrolirati ova dva prekršaja za koje je kazna 1.000 kuna

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Korištenje mobitela i drugih uređaja, kao i nekorištenje sigurnosnog pojasa prekršaji su u prometu prepoznati kao dva od četiri najveća ubojice u prometu. Zbog povećanja broja teškog stradavanja sudionika u prometu uzrokovanog upravo ovim prekršajima, na području Policijske uprave virovitičko-podravske će se od 16. do 22. rujna provoditi pojačan nadzor.

Kako je najavila policija, pojačano će se nadzirati korištenje sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilu te korištenja mobitela i drugih uređaja, a sve u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL „Focus on the Road – distrakcija“.

Za počinitelje ovih prekršaja propisana je novčana kazna od 1.000 kuna.

– Sukladno odredbama čl. 196. st. 3. i 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač vozila za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel niti druge uređaje na način koji bi umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom, a mobitel se može koristiti za vrijeme vožnje samo ako se upotrebljava naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke.

Također, prema odredbama čl. 163. istoga Zakona vozač i putnici tijekom vožnje u motornom vozilu su na sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi dužni koristiti pojas na način koji je odredio proizvođač sigurnosnog pojasa, a vozač motornog vozila ne smije djecu nižu od 150 cm prevoziti bez korištenja posebne sigurnosne sjedalice koja je za sjedalo pričvršćena sigurnosnim pojasom ili posebnim kopčama u vozilu i na način kako je to odredio proizvođač sigurnosne sjedalice – kažu u PU virovitičko-podravskoj. (PU virovitičko-podravska)

AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩