subota, 18. rujna 2021.

Najstariji član KUD-a ''Podravina'' Čađavica Ivan Slunjski navršio 79 godina od kojih je KUD-u posvetio 42

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Nedavno je svojim plesačkim sposobnostima medijski popraćena najmlađa članica KUD-a ''Podravina'' Čađavica šestogodišnja Klara Bučanac, a ovih dana je rođendan proslavio najstariji, ali i najaktivniji član KUD-a Ivan Slunjski. 

Ivan Slunjski, od milja zvani Dikica ili samo Dika, rođen je 16. rujna 1942. godine i živi u Čađavici. Član je tamburaške sekcije KUD-a ''Podravina'' Čađavica od samog osnutka KUD-a, točnije od 1979. godine, što je jasno vidljivo iz zapisnika sa osnivačke skupštine KUD-a od 22. 2. 1979. godine, a svojim tamburaškim sposobnostima dokazivao se sudjelujući na raznim svirkama i prije tog datuma. Iako mu je 79 godina, vrlo je aktivan i odgovoran član čađavačke ''Podravine'' te je ponos društva, ali i primjer generacijama koje dolaze. 

Prijatelji, članice i članovi KUD-a ''Podravina'' u čađavačkom Mjesnom domu Ivanu Slunjskom priredili su iznenađenje, proslavu 79-og rođendana koja će mu zasigurno ostati u sjećanju. 

- Proslava rođendana bila je iznenađenje za našeg Diku, a na nju su se odazvali gotovo svi članovi i KUD-a, što dokazuje slogu i zajedništvo našeg društva. Proslavi je nazočila i kćerka našeg slavljenika Marina Sagner koja je bila još jedno iznenađenje večeri. Ovim činom smo još jednom posvjedočili našem jedinstvu i slozi, te smo pokazali da su godine samo broj, jer one u ovom društvu doista nisu bitne niti presudne. Rođendansko druženje bilo je samo nastavak plesa, pjesme i veselja od prethodne nedjelje, kada smo pjesmama i plesovima Slavonije uveličao manifestaciju  ''Zagorske jeseni'' u Josipovu. Ta je manifestacija ostavila pozitivan trag na našim članovima, a bila je i još jedna prilika da se upoznamo s pjesmom, plesom, tradicijom, kao i nošnjama i plesovima drugih folklornih društava - rekla je predsjednica KUD-a ''Podravina'' Čađavica Valentina Predrevac. 

Prvi ozbiljniji nastup ''Podravine'' bio je na ovogodišnjoj ''Pekmezijadi'' u Dugoj Međi, a drugi na ''Zagorskim  jesenima'' u Josipovu gdje su se predstavili sa setom pjesama i plesova Slavonije. 

Kulturno-umjetničko društvo ''Podravina'' Čađavica osnovano je 1979. godine. Društvo je sudjelovalo na brojnim smotrama, sijelima i drugim manifestacijama diljem Lijepe naše, ali i van nje u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji... Od važnijih nastupa mogu se pohvaliti sudjelovanjem na ''Đakovačkim vezovima'', ''Vinkovačkim jesenima'', Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, Međunarodnom folklornom festivalu u Ohridu u Sjevernoj Makedoniji, te na snimanju popularne emisije HRT-a ''Lijepom našom'' u Slatini.  

Prošla godina je za članice i članove KUD-a ''Podravina'', kao i za mnoge druge KUD-ove, bila izrazito teška jer nisu mogli uvježbavati nove koreografije, nove pjesme, ponavljati stare.., sve zbog epidemioloških mjera i ograničenja okupljanja, što im je onemogućilo nastup na njihovoj domaćoj manifestaciji ''Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati'', povodom Dana općine. No, čađavački ''kudovci'' se nadaju da je sad taj period bez vježbe iza njih i da će sljedeće godine biti u punom pogonu i vratiti se nastupima na svim onim manifestacijama na kojima su i prijašnjih godina rado nastupali. (ADF; Foto: KUD ''Podravina'' Čađavica, D. Fišli)

Foto:




















AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩