utorak, 21. rujna 2021.

[FOTO] SLATINA-Vatra ''progutala'' farmu pilića i gospodarske objekte

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Dežurstvo Županijsknog vatrogasnog operativnog centara u Slatini noćas u 01.00 sati zaprimilo je dojavu o požaru u Ulici braće Radić u Slatini na kućnom broju 278.

Na mjesto požara je upućeno 5 vozila s 12 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine odmah su počeli s gašenjem, te su požar prvo lokalizirali, a potom ga u potpunosti ugasili. Na sreću u požaru nitko nije stradao, ali je nastala velika materijalna šteta. Naime, vatra je ''progutala'' farmu sa 2500 pilića starosti tri tjedna te pomoćne objekte u kojima se nalazila hrana za piliće, kao i radionicu, a na dijelu obiteljske kuće zahvaćen je dio krovišta. 

Vlasnik farme Franjo Ambruš kaže da će se štetu tek zbrojiti. 

- Šteta je očito velika, vidite i sami, puno sam uložio u sve to. Izgorjelo je sve što sam dugi niz godina stvarao. Piliće sam uzeo prije tri tjedna i sada su svi izgorjeli ili su uginuli od dima. Izgorjeli su i radionica i skladište u kojem držim hranu za piliće. Sreća je što su vatrogasci došli brzo pa vatra nije u potpunosti zahvatila kuću - ispričao nam vidno potresen Ambruš, te je dodao kako se u vrijeme izbijanja požara nalazio u kući, a o vatri su ga obavijestili susjedi pozivom na mobitel na čemu im je zahvalan. 

Vatrogasci javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, zajedno sa policijskim službenicima Policijske postaje Slatina, dežurali su do jutra kako ne bi došlo do ponovnog izbijanja požara. 

Uzrok požara znat će se poslije obavljenog očevida od strane protupožarnog inspektora i policije, koji je, dok ovo javljamo, u tijeku. (ADF; Foto: D. Fišli)

Foto:















AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩