nedjelja, 19. rujna 2021.

FOTO-Pet pogodaka u žustrom i borbenom županijskom derbiju: Rupčić nakon dva gola minusa vratio Slatinu u život, Petrinjak stavio “točku na i”

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Agresivna, žustra i borbena utakmica odigrana je jučer (subota) na suhopoljskom Parku, u kojoj su Grofovi ugostili slatinske nogometaše u sklopu 4. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica i samo nekim “čudom” završila je bez isključenja. Pravi županijski derbi, pet pogodaka bilo je dovoljno da gledatelji zadovoljni krenu svojim kućama, pogotovo oni gostujući, dok su domaći i nakon četvrte ovosezonske utakmice ostali “praznih” ruku.

Utakmicu je sudio Mario Vecko, a već nakon prvih 45 minuta igre podijelio je šest žutih kartona, od toga pet u domaćim redovima. Krenimo redom…

Domaći strateg Samuel Spudić, nakon teškog poraza u Pitomači, silno je želio pobjedu u drugom uzastopnom županijskom derbiju njegove momčadi. Danas na raspolaganju, između ostalih, nije imao kapetana Ivana Egrija i iskusnog Marka Čolića, a na klupi za pričuve sjedio je samo Marin Sertić no, od prve minute, na travnjaku se pojavio Eric Augusto Akassou, u svom prvom ovosezonskom nastupu, a već u 2. minuti utakmice upravo je on “pripremio podlogu” za domaće početno vodstvo. Opalio je snažno s nekih dvadesetak metara, gostujući vratar Robert Bunjevac odbija loptu na koju natrčava Enio Kirin i posprema za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Gosti se pravo nisu ni snašli, a već je bilo 2:0. Dean Klemen primio je loptu na nekih 17 metara i snažno, ali precizno pogodio u sam kut gostujućih vrata. “Pogledavala” se zbunjena gostujuća obrana, ali Bunjevac je kod ovog pogotka bio apsolutno nemoćan. “Gladni” golova i prvih bodova, domaći su nastavili žustro, maksimalno ulazeći u svaki duel.

Kako je vrijeme odmicalo, Slatinčani su počeli igrati sve bolje, nisu klonuli nakon furioznog ulaska domaćina u ovaj susret i to im se rezultatski isplatilo u samom finišu prvog dijela. Prije tog, imali su gosti nekoliko jalovih pokušaja, prvo iz slobodnog udarca kad je pokušao Renato Pecolaj, a odmah potom i nakon ubačaja iz kuta kad je najviši u skoku bio Brazilac Yuri Nicolas, ali bez prave završnice.

Igrala se 45. minuta, a onda je pažnju na sebe skrenuo glavni sudac Mario Vecko. Nakon jednog prekršaja na Florijanu Rupčiću u domaćem kaznenom prostoru, pokazao je na bijelu točku. Skočila je domaća publika zajedno s trenerom Spudićem, uvjerena da “to” nije bilo za najstrožu kaznu. Pecolaj je namjestio loptu, smireno pogodio i smanjio na 2:1. U trećoj minuti sudačke nadoknade gosti “slažu” novu kontru, a nakon jedne nespretne reakcije domaće obrane, “ni kriv ni dužan” Rupčić se našao u prigodi za pogodak i odlično pod samu gredu pogodio za konačnih 2:2 u prvom dijelu.

Domaće je potpuno razbjesnila odluka prvog pomoćnog suca Lučana Blaškovića, jer su smatrali da je Rupčić bio u nedozvoljenoj poziciji. Nastala je ubrzo velika gužva, a žuti karton u toj je situaciji dobio domaći trener Spudić. S tim se rezultatom otišlo na predah.

U drugom dijelu gledali smo potpuno drugačiju utakmicu, stišale su se tenzije, smanjio se broj opomena, a Slatinčani su proigrali i u nekoliko situacija ozbiljno zaprijetili domaćim vratima, na kojima je s dvije odlične intervencije spašavao mladi Vidak. Gotovo su sve gostujuće akcije startale od razigranog Mateja Kupresa. Pemper je ubrzo osvježio svoje redove, a na klupi su od prve minute kao “zapete puške” svoju priliku čekali Hodak, Hudoletnjak, Šomođi, Farkaš, Jerešić i Šuntić.

Pravih prilika u nastavku gotovo da i nije bilo. S obzirom na prošlosezonske rezultate ovih momčadi u međusobnim susretima, u kojima su dvaput remizirale, činilo se kako će i ovaj susret završiti podjelom bodova. Mreže se nisu tresle sve do 85. minute, a onda se nakon jednog ubačaja pred Vidakovim vratima ukazao “leteći” Denis Petrinjak i zakucao za 3:2 i treću ovosezonsku pobjedu Pemperove momčadi.
- Na kraju slatka pobjeda i mogu reći teže od očekivanog. Moram priznati da smo očekivali lakšu pobjedu, ali vidjeli smo danas da mlada domaća momčad može puno trčati, bila je dosta agresivna, rekao bih na momente i pregruba. Iskoristili su naše dvije greške, zabili brza dva gola i u takvoj se situaciji nije lako vratiti, ali eto, pokazali smo karatkter, vratili se i na kraju pobijedili. Bilo je tu naravno i grešaka, ali kad igraš derbi u gostima i osvojiš tri boda, ne možeš biti nezadovoljan - rekao je Pemper, koji je velik dio svoje karijere proveo upravo na klupi Suhopolja.

Domaći strateg Samuel Spudić čestitao je Pemperu i njegovim igračima na odličnoj utakmici koju su na kraju preokrenuli u svoju korist.
- Gostujućim igračima sve čestitke na preokretu i konačnoj pobjedi. Žao mi je što je tako ispalo nakon odličnog uvoda i početnih 2:0. Moji dečki su se maksimalno dali u ovu utakmicu, borili se, ali kratka klupa i manjak zamjena učinili su svoje, nismo mogli osvježit ekipu i mislim da nam je to bio najveći problem u ovom susretu. Što se tiče suđenja, mislim da su se ljudi u narančastim dresovima malo pogubili i donijeli nekoliko vrlo loših odluka, ali ne samo na štetu domaće momčadi, već i gostujuće - kazao je Spudić.

Titula igrača utakmice ide u redove pobjedničke momčadi, a pripada napadaču Florijanu Rupčiću.

-Odradio je danas dobar posao, puno je istrčao, izborio penal za prvi pogodak, a onda i sam poentirao za izjednačenje, tako da tu nema puno dileme – zaključio je Pemper.

U idućem kolu Slatina dočekuje Ferdinandovac, koji je danas teško poražen na svom travnjaku od Pitomače, dok će Suhopoljčani u Đurđevac na noge Graničaru.

Suhopolje – Slatina 2:3
Igrač utakmice: Florijan Rupčić

(icv.hr, ts, adf, foto: D. Fišli)

Foto:

















Više fotografija OVDJE

AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩