četvrtak, 15. srpnja 2021.

POLICIJA OTKRILA LOPOVE-Dok bi svećenici služili misu, dvojac bi provalio u župni ured i pokrao milodare vjernika

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


PU virovitičko-podravska otkrila je dvojac lopova, starih 20 i 21 godinu s područja Slatine, a koji su u posljednjih mjesec dana više puta provalili u župne urede na području Orahovice, Slatine i Crnca te pokrali novac koji su vjernici ostavili za milodare. Svaki put znali su raspored misa, jer bi se okoristili baš onog trena dok je svećenik bio za oltarom.  

Kako je danas (četvrtak) izvijestila PU virovitičko-podravska, u Orahovici i Crncu ukrali su više od 13.000 kuna. Dok bi svećenik služio misu, oni bi iskoristili otvorene prozore župnog ureda kako bi ušli u prostoriju, iz koje su nadalje „operirali“ po kući, neslužbeno doznajemo. Kad bi završili, na isti način bi se iskrali iz prostorije. U Crncu su ušli i u crkvu, ne da izlože molitve zaštitniku sv. Ivanu Krstitelju, već da pokradu milodar, dok je svećenik služio misu u Viljevu. Iz crkve su uzeli oko 300 kuna, neslužbeno doznajemo.

Ni Slatina nije bila pošteđena, isti lopovi provalili su kroz prozor župnog ureda Župe bl. Ivana Merza i tijekom lipnja i srpnja otuđili više od 8.000 kuna.

U svom priopćenju policija je navela kako je dvojac isti “modus operandi” pokušao provesti i na području Podravske Moslavine, teritoriju PU osječko-baranjske, ali da ondje nisu uspjeli provaliti u župni ured.

Sumnja se kako im ove župe nisu bile jedina meta, već da ih je bilo i više. Lopovi su zasad zaradili kaznene prijave za tešku krađu, a što će biti s novcem, teško je reći, budući da su dio već potrošili. Pretpostavlja se na obilazak gostionica, da se „malo počaste“. (icv.hr)   

Ljetna rasprodaja vina u Vinariji Sari podrum u Slatini. Više na: Stari podrum
AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
VISION KERAMIKA VIROVITICA
Više o ponudi Salona keramike i sanitarija ''Vision keramika Virovitica'', na adresi Pavla Radića 4 Virovitica, možete vidjeti na Facebook str. Vision keramika Virovitica i na webu Vision keramika Virovitica, te se informirati na br. mob. 098/181 6490 (Mario Majačić, vlasnik) 
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩