petak, 18. lipnja 2021.

SLATINA-Bezuspješan pokušaj formiranja Gradskog vijeća, nova konstituirajuća sjednica u roku od 30 dana

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer, 17. lipnja, je u Hrvatskom domu u Slatini održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Slatina, na kojoj vijeće nije formirano. 

Sjednica ja započela intoniranjem hrvatske himne i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima minutom tišine, a nakon čaga je pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok istu otvorio te ustanovio kvorum, odnosno da je prisutno svih 15 vijećnika (7 koalicija HDZ-HSLS, 4 Domovinski pokret, 2. Fokus, 2. SDP). Nakon utvrđivanja kvoruma izabrana je mandatna komisija, predsjednik Ivica Pavin i članice Jovana Prpić i Marija Majer. Pavin je nakon kraće stanke podnio izvješće o provedenim izborima i imenima izabranih vijećnika, podnesenim zahtjevima za mirovanje mandata, te zamjenicima vijećnika koji će umjesto njih obnašati dužnost vijećnika Gradskog vijeća Grada Slatine. 

Zbog nespojivosti dužnosti izabrane vijećnike s liste HDZ-HSLS Sanju Bošnjak i Antuna Vujića zamijenili su Ivica Pavin i Marija Majer, a vijećnike Josipa Hetriha i Đuru Matovinu, koji su svoje mandate stavili u mirovanje iz osobnih razloga, zamijenili Tomo Tomić i Ivana Škrlec. Iz redova koalicije HDZ-HSLS vijećnici su još Ivona Balić i Jovana Prpić, te Igor Fazekaš kao nositelj liste.

U klubu vijećnika Domovinskog pokreta došlo je do dvije promjene, budući da po sili zakona vijećnički mandat miruje Iliji Nikoliću koji je izabran za zamjenika gradonačelnika Slatine, kao i Denisu Ostrošiću koji obnaša dužnost slatinskog gradonačelnika, zamijeniti će ih Tamara Palčić i Snježana Žilavi, a vijećnici Domovinskog pokreta su i Nikolina Tomić i Damir Jakšić.

Fokus ima dva mandata, a vijećnici su Dario Vrbaslija i Martina Tepeš, dok su SDP-ove vijećnice Sanja Mrzljak Jovanić i Ksenija Plantak.

Predsjedanje sjednicom nastavio je Igor Fazekaš, kao član Gradskog vijeća koalicije HDZ-HSLS čija je kandidacijska lista dobila najviše glasova, te je uslijedila svečana prisega članova Gradskog vijeća Slatine i potpisivanje, poslije čega su vijećnici izabrali Komisiju za izbor i imenovanja u koju su pod predsjedanjem Tome Tomića izabrani Ivana Škrlec, Ivona Balić, Dario Vrbaslija i Ksenija Plantak. Nakon kraće stanke, njihov prijedlog za izbor predsjednika Gradskog vijeća je bio Igor Fazekaš koji nije prošao izglasovanjem (7 za, 0 protiv i 8 suzdržanih). Drugi kandidat za predsjednika Gradskog vijeća bio je Dario Vrbaslija koji, također, nije dobio potrebnu većinu ruku vijećnika (6 za, 5 protiv i 3 suzdržana). Sukladno Poslovniku o radu Gradskog vijeća, predsjedavajući konstituirajućom sjednicom Igor Fazekaš raspustio je rad sjednice, te pojasnio kako vijećnici imaju rok od 30 dana za konstituiranje Gradskog vijeća, a ukoliko ni ta sjednica ne bude uspješna, imaju i treći pokušaj, također u roku od dodatnih 30 dana. Ako se ni tada ne uspiju dogovoriti oko izbora predsjednika Gradskog vijeća, Slatina će u nove izbore za Gradsko vijeće.

Zahvalivši se svima na suradnji, Fazekaš je uputio apel gradskim službama kako bi se uskladila nazočnost svih vijećnika na sljedećoj konstituirajućoj sjednici, budući da je sezona godišnjih odmora.

- Radi se o vrlo ozbiljnoj političkoj situaciji u kojoj svi vijećnici trebaju biti svjesni svoje političke odgovornosti. Predsjednik i zamjenik Gradskog vijeća biraju se većinom glasova ukupnog broja vijećnika, a to je osam - zaključio je Igor Fazekaš. 

Konstituirajućoj sjednici nazočili su i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić. (ADF; Foto: D. Fišli)

Foto:












































VISION KERAMIKA VIROVITICA
Više o ponudi Salona keramike i sanitarija ''Vision keramika Virovitica'', na adresi Pavla Radića 4 Virovitica, možete vidjeti na Facebook str. Vision keramika Virovitica i na webu Vision keramika Virovitica, te se informirati na br. mob. 098/181 6490 (Mario Majačić, vlasnik) 
AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩