četvrtak, 17. lipnja 2021.

FOTO-Pitomača furioznim ulaskom u finale stigla do druge titule osvajača Županijskog kupa: Reščić, Jakupec i Paradinović za veliku feštu na Školskom vrtu

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Sve su oči jučer (srijeda) bile uprte u finalnu utakmicu Županijskog nogometnog kupa koja je u sjajnoj atmosferi odigrana na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju. Četvrtoligaški sastav Pitomače na kraju je slavio protiv Virovitice rezultatom 4:2 i pokal zasluženo odlazi na Gmanje, ali krenimo redom…

Već u 2. minuti utakmice igrači Ivana Presečana dolaze u početno vodstvo. Svoju bivšu momčad i vratara Krešimira Tomljanovića matirao je Matko Reščić udarcem glavom nakon jednog ubačaja iz slobodnog udarca.

U 11. minuti vidjeli smo prvi žuti karton, nakon jednog “oštrog” starta Krešimira Pipića na Luki Skoki. Virovitica je pokušala do izjednačenja u 21. minuti kad je stvorila svoju prvu pravu prigodu u kojoj se našao Rok Horaček. Odlično je primio loptu na nekih 12 metara od gola i odmah iz okreta uputio udarac, ali sjajno je intervenirao pitomački čuvar mreže Hrvoje Zdelar.

Samo minutu kasnije “hladan tuš” za momčad trenera Gorana Bosilkovskog. Sijevnula je kontra koju je započeo Nikola Plavšić. Akcija se nastavila preko Mateja Babića koji odlaže za Valentina Paradinovića, a ovaj odličnom loptom u prostor pronalazi Karla Jakupeca i već je 2:0.

Do 34. minute ništa opasnije, a onda ponovno Horaček. Izbio je sam pred Zdelara, koji je ovog puta bio brži, “ušao u udarac” i mreža “plavih” ostaje netaknuta. Minutu kasnije slobodan udarac imala je Virovitica na nekih 20 metara, pokušao je Nikola Suvajac, ali je lopta završila u “živom zidu”, na kraju ništa od svega.

I onda, asistent drugog pogotka ovog se puta u 26. minuti prometnuo u strijelca za treći pogodak Pitomače i sigurnih 3:0 na kraju prvog dijela. Paradinović je smireno pogodio iza Tomljanovića i činilo se da je susret riješen već nakon prvih 45 minuta. Pitomačani su iskoristili sve svoje prigode, dok je Virovitica svoje “zapucala”. Većina akcija momčadi s Gmanja počinjala je od rastrčanog Gorana Bošnjaka.

Odmah na početku drugog dijela prva prava prilika pripala je momčadi s Vegeške. Pokušao je Crvenka s dva metra, ali ponovno je kao pobjednik izašao Zdelar. U 52. minuti ponovno je Crvenka sam pred pitomačkim vratima, postiže pogodak, ali pomoćni sudac Nikola Kečkiš diže zastavicu i signalizira glavnom sucu Goranu Loparcu nedozvoljenu poziciju. I dalje ostaje 3:0.

Nakon toga obje su momčadi stale. Igralo se više na sredini terena bez opasnijih prigoda za pogodak sve do 62. minute, kada je konačno urodila plodom i uigrana akcija Virovitice. Nakon kombinacije Suvajca i Duvnjaka, bočni igrač Virovitice ubacuje oštru loptu pred Zdelara i ovog puta precizan je Crvenka za smanjenje rezultata na 3:1.

Taj rezultat nije se mijenjao do 91. minute. Kada se očekivala mirna završnica, gledatelje, a posebno svoje navijače Građane probudio je nakon jednog ubačaja iz kuta Vučemilović – Jurić i smanjio na 3:2. Skočila je klupa Virovitičana s velikom nadom u totalni povratak koji bi donio izvođenje jedanaesteraca, ali to se ipak nije dogodilo.

Iz još jedne kontre, na samom kraju utakmice, precizan je u 93. minuti bio Jakupec i svojim drugim pogotkom otklonio sve dileme oko pobjednika. Posljednji zvižduk glavnog suca Loparca i veliko slavlje na klupi Pitomače, koja se danas na Školskom vrtu po drugi put upisala na listu osvajača Županijskog kupa.

-Hvala dragom Bogu. Furiozno smo odigrali prvi dio i na kraju došli do pehara. Sve što smo dogovorili, ispunili smo. U drugom dijelu došlo je malo do nervoze. Virovitica nas je pritisnula, ali smo se ipak obranili – kratko je prokomentirao presretni trener Pitomače Ivan Presečan.

-Loše smo ušli u uakmicu, sami smo si krivi. U drugom dijelu napravii smo nekoliko promjena, ali smo imali previše promašaja. Čestitam Pitomači na zasluženoj pobjedi – rezigniran je bio trener Virovitice Goran Bosilkovski.

Titulu igrača utakmice zaslužio je sveprisutni vezni igrač Pitomače Goran Bošnjak.

-Trener me proglasio najboljim igračem uakmice međutim svi smo djelovali kao tim, što nam je i donijelo konačnu pobjedu. Čestitam suigračima na maksimalnom zalaganju – skroman je bio Bošnjak.

Presretan je bio i pitomački vratar Hrvojer Zdelar, koji je danas u nekoliko navrata nadmudrio virovitičkog napadača Horačeka.

-Obranio sam ključne lopte suparničkih napadača. Djelovali smo kao skladna momčad. Vratilo nam se odrađeno kroz pripreme ove zime, kada smo trenirali po snijegu, a često ostajali i nakon treninga naporno radeći i što reći, presretan sam ovim naslovom – rekao je u jednom dahu Zdelar.

Predsjednik pitomačkog četvrtoligaša nije krio zadovoljstvo postignutim.

-Odlično igramo posljednja dva mjeseca i ovaj rezultat je najbolji poklon našem klubu i navijačima za stotu godišnjicu igranja nogometa u Pitomači. Trebamo ići stepenicu po stepnicu. Ako nastavimo ovim ritmom s nekoliko pojačanja možemo u idućoj sezoni napasti naslov prvaka i tako ostvariti plasman u 3. HNL Sjever – najavio je Denis Nemčević.

Medalje sudačkoj četvorci, medalje finalistima i prijelazni pehar osvajača Kupa dodijelio je predsjednik Županijskog nogometnog saveza, član Izvršnog odbora HNS-a i načelnik općine Lukač Đuro Bukvić, a medalje pobjednicima i pehar u trajnom vlasništvu pobjedničkoj momčadi dodijelio je načelnik općine Pitomača Željko Grgačić. (icv.hr, ts, mš, foto: M. Šolc)

Foto:





























VISION KERAMIKA VIROVITICA
Više o ponudi Salona keramike i sanitarija ''Vision keramika Virovitica'', na adresi Pavla Radića 4 Virovitica, možete vidjeti na Facebook str. Vision keramika Virovitica i na webu Vision keramika Virovitica, te se informirati na br. mob. 098/181 6490 (Mario Majačić, vlasnik) 
AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩