utorak, 8. prosinca 2020.

Volonterski klub Industrijsko-obrtničke škole Slatina daruje nezbrinutu djecu u Nazorovoj

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Povodom Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, učenici Volonterskog kluba i svi ostali učenici Industrijsko-obrtničke škole, njih ukupno 255, sudjelovalo je od 20. studenoga do 7. prosinca 2020. godine u dvije velike volonterske akcije izrade božićnih darova i božićnih čestitki za nezbrinutu djecu.

Učenici su s velikim veseljem i entuzijazmom od kolaž papira izrađivali papirnate torte sastavljene od kutijica  u obliku kriške torte koje su napunili raznovrsnim slatkišima prikupljenim zajedničkom akcijom u svakom pojedinom razrednom odjelu. Tako su zajednički, na nivou škole, napravili 15 papirnatih torti kojima će povodom Božića darivati i razveseliti 180 djece bez roditeljske skrbi, štićenike Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj ulici. Svaki je razredni odjel izradio i čestitku kojom je djeci uputio iskrene i najljepše želje povodom nadolazećih blagdana.

Svi su učenici IOŠ Slatina prošli i orijentacijsku radionicu o volonterstvu, u sklopu projekta ''Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj'', u partnerstvu s Volonterskim centrom Zagreb.
Radionicu ''Biti volonter – Razvoj školske volonterske zajednice'' za sve je učenike škole održala koordinatorica projekta i voditeljice volonterskog kluba, knjižničarka Svjetlana Dupan. Svih 255 učenika škole upoznalo se s osnovama volonterstva i volontiranja, saznali su što je volonterstvo, što činimo za zajednicu i sebe same volontirajući, tko sve može biti volonter i još mnogo toga. Na radionici su učenici pripremili i osmislili volontersku akciju izrade poklona i čestitki, prikupljanja i darivanja nezbrinute djece. U pripremnoj fazi odlučeno je što nam je sve potrebno i na koji način ćemo prikupiti poklone. Zaključak je da svaki razred zajednički prikupi slatkiše, u knjižnici izrade papirnate torte koje će se transportirati do Zagreba, a djelatnici Volonterskog centra Zagreb uručit će poklone direktorici Dječjeg doma u ime učenika IOŠ Slatina. Također su osmislili i promociju akcije putem objave u medijima i objavama na web i Facebook stranici škole. (ADF; IOŠ Slatina)



PROMO
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩