srijeda, 5. kolovoza 2020.

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske utvrdili i sankcionirali gotovo 15 700 prekršaja

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prije nekoliko dana, 1. kolovoza 2020. godine, navršila je godina dana od stupanja na snagu Izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima su propisana stroža postupanja i povećane kazne za najteže prekršaje u prometu, a od početka primjene novih odredbi policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske su utvrdili i sankcionirali gotovo 15 700 prekršaja.

Za 279 procesuiranih prekršaja je bila propisana najteža kazna od najmanje 10.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, među kojima je najveći broj, 137 procesuiranih prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije veće od 1,50 g/kg ili odbijanja alkotestiranja, potom 83 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te 42 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Zbog počinjenja najtežih prekršaja je 97 vozača uhićeno.

Najvećom novčanom kaznom za počinjenje pojedinačnog prekršaja od 16.200 kn je sankcioniran vozač koji je zatečen kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok je najvećom kaznom zatvora od 40 dana sankcioniran vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 1,50 g/kg.

Kako se za počinjenje najtežih prekršaja uz novčanu kaznu, kaznu zatvora i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom izriču i negativni prekršajni bodovi, a vozačima koji u 2 godine prikupe 12 negativnih prekršajnih bodova, odnosno 9 negativnih prekršajnih bodova ukoliko su mladi vozači, se rješenjem ukida i oduzima vozačka dozvola, ukupno 56 vozača je počinjenjem teških prekršaja u prometu prikupio dovoljan broj negativnih prekršajnih bodova, vozačka dozvola im je rješenjem ukinuta i oduzeta, a vozački ispit će moći polagati tek nakon proteka 2 godine od ukidanja. (PU virovitičko-podravska)

PROMO
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩