petak, 31. srpnja 2020.

Povodom Međunarodnog dana gastroshize zazelenila se zgrada slatinske Gradske uprave

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Pročelje zgrade slatinske Gradske uprave jučer je oko 21 sat obojeno zelenim svijetlom, sve u povodu Međunarodnog dana gastroshize koji je po prvi puta na ovaj način obilježen u Slatini.

Gastroshiza je stanje defekta trbušne stijenke kroz koji prolabira sadržaj iz abdomena koji gotovo uvijek uključuje crijeva, a ponekad i druge organe. Naime, zelena je službena boja gastroshize jer je stolica zelene boje prvi korak poboljšanja rada crijeva djeteta. Zakladu ''Avery΄s Angel Gastroschisis Foundation'' osnovala je Meghan Rauen, u rujnu 2009. godine, u spomen smrti njezina sina Averyja, pa se datum 30. srpnja obilježava kao međunarodni dan gastroshize. Od 2019. godine organizacija djeluje u Hrvatskoj zahvaljujući Margareti Lovković, majci šestogodišnje djevojčice iz Varaždina rođene s gastroshizom. Fokus organizacije usmjeren je na pružanje pomoći, dijeljenje informacija te podizanje svijesti o ovom stanju.

Brojni hrvatski gradovi uključili su se u ovu inicijativu, počevši sa Slatinom koja se prva odazvala s namjerom osvjetljavanje zgrade Gradske uprave. Ovim činom Grad Slatina, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Slatine i Foto-video studiom Video Alfa, dao je podršku svima koji boluju od gastroshize, kao i njihovim obiteljima. (ADF; Fotografije D. Fišli)


 

PROMO
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩