utorak, 5. veljače 2019.

U požaru izgorio krov obiteljske kuće u Slatini

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prošle noći oko 02.00 sata došlo je do požara na obiteljskoj kući u Slatini, Ulici lipa 87. U požaru je uništen dio krovišta kuće, te stropa u dnevnom boravku, a šteta bi bila i veća da nije bilo brze intervencije djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Slatina, koji su požar blagovremeno ugasili.

Za vrijeme izbijanja požara u kući su boravile dvije starije žene, Marica Kajzer majka (86) i Božica Srbić kćer (60).


- Probudila me je lupa na tavanu i zvala sam sestru. Prvo sam mislila da je nešto sa strujom, ali kad je došla moja sestra vidjeli smo da se s tavana dimi. Zvali smo susjeda koji je telefonom nazvao vatrogasce, a mi smo se sklonile kod drugog susjeda, bilo nas je strah. Vatrogasci su odmah došli i gasili su, kako su rekli, vatru na tavanu - priča kćer Božica.

Majka Marica kaže da je, najvjerojatnije, do požara zbog toga što je dimnjak bio preblizu krovne grede, te je zbog visoke temperature došlo do zapaljenja iste. Inače, obije žene imaju malu mirovinu i teško su pokretne, pa im u poslovima oko kuće i cijepanju drva za grijanje pomažu volonteri slatinskog Crvenog križa, koje smo zatekli u raščišćavanju posljedica požara.

Kontaktirali smo ravnatelja Crvenog križa Slatina Vladimira Jelenčića.

- Od jutros smo u akciji pomoći oko čišćenja i iznošenja opožaranih stvari iz kuće. Danas ćemo postaviti ceradu preko dijela krova koji je u požaru uništen, a ovih dana ćemo krovište potpuno popraviti. Grad Slatina će nabaviti sav potreban materijal, a naši će volonteri popraviti krov. Centar za socijalnu skrb Slatina već je kupio novu peć, koju ćemo danas dovesti i postaviti da se ove dvije nesretne gospođe imaju na čemu grijati - rekao nam je ravnatelj Jelenčić. (ADF; Fotografije D. Fišli)






PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩