subota, 20. listopada 2018.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili su učenici prvih razreda OŠ Josipa Kozarca

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Učenici prvih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina u pratnji učiteljica posjetili su povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018. Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina u petak, 19 listopada.

Knjižničarka je učenike upoznala sa službama i uslugama knjižnice i provela ih kroz sve odjele na kojima su ponosno stajale uredno složene knjige na novim mjestima za što su se pobrinuli djelatnici knjižnice uz pomoć majstora Joze, Željka i Ratka. Objasnila im je i način posuđivanja knjiga. Učenici su dobili besplatno članstvo za narednih godinu dana.

Učenici su se zatim smjestili u multimedijalnu dvoranu. Knjižničarka je u suradnji s učiteljicama priredila pričaonicu na temu bajke Jakoba i Wilhelma Grimma ''Crvenkapica''.
Knjižničarka je uz neprestano sudjelovanje učenika u prepričavanju bajke, ''pročitala'' djelo. Učenici su zatim komentirali koji im se lik najviše sviđa, odredili su najvažnije događaje u djelu, tko je u djelu dobar ili zao i još mnogo toga.

Nakon knjige, knjižničarka je priredila priču na velikom plazma ekranu uz pomoć elektroničke građe koju su učenici pozorno gledali i slušali. Radnja bajke ''Crvenkapica'' je zatim prezentirana od strane samih učenika, a uz pomoć malog kazališnog okvira i lutaka. Učenicima je istaknuto kako je uz pismo koje uče u školi, postojalo pismo koje predstavlja simbol izvornosti hrvatske kulture, a to je glagoljica. (ADF, AK; GKiČ Slatina)

Foto:



 


 





PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩