ponedjeljak, 22. listopada 2018.

Iz policije: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 5 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozač bicikla, vozač osobnog automobila i putnik u njemu lako ozlijeđeni. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 410 prekršaja, od kojih 48 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 114 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.49 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa u ponedjeljak u 14.30 sati u Velikom Polju kod vozača bicikla starosti 57 godina, dok je najveća brzina kretanja vozila od 126 km/h utvrđena u četvrtak u 12.30 sati u Pitomači, gdje je na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićena 2 vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

-Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici prometne policije ponovno na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru prometa zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu i povećanja broja smrtno stradalih u prometnim nesrećama. U tri dana vikenda ukupno je utvrđeno i sankcionirano 195 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 75 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 19. listopada od 14 do 22 sata na području Policijske postaje Orahovica je provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i brzine kretanja vozila. U toj je akciji kod 62 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno i sankcionirano 41 prekršaj. Najviše je bio utvrđenih prekršaja na koje je bali usmjerena ova akcija; 19 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

U noći subota/nedjelja, 20./21. listopada od 22 do 06 sati je na području Postaje prometne policije Virovitica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji su kod 24 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor utvrđena i sankcionirana 12 prekršaja, od kojih je 5 vozača zatečeno da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom proteklog tjedna, od 15. do 21. listopada su policijski službenici na cijelom području policijske uprave sukladno planiranim aktivnostima organizacije TISPOL pojačano vršili nadzor teretnih vozila i autobusa. Ukupno je tijekom proteklog tjedna izvršen nadzor 100 teretnih vozila i 5 autobusa, od kojih su 23 teretna vozila zatečena u prekršaju i kod njih je utvrđeno i sankcionirano 37 prekršaja. (PU virovitičko-podravska)

PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩