srijeda, 17. listopada 2018.

HVIDR-a Slatina nastavlja s projektom ''Istina o pobjednicima''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer, 16. listopada, Udruga HVIDR-a Slatina započela je s novim aktivnostima terenske nastave za učenike osnovnih i srednjih škola iz projekta ''Istina o pobjednicima''.

Poslije odavanja počasti polaganjem upaljenih lampiona kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, učenici osnovnih škola Davorin Trstenjak Čađavica i Vladimir Nazor Nova Bukovica posjetili su Spomen sobu Domovinskog rata u Zavičajnom muzeju Slatina gdje im se obratio predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić. Nakon video prezentacije u muzeju, učenici su uz pratnju hrvatskih branitelja, članova slatinske HVIDR-e Marka Markovića i Josipa Habla, obišli bivšu crtu obrane i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima na mjestima njihovih pogibija na području grada Slatine i susjednih općina. Učenici su obišli i mjesta najvećeg stradavanja Hrvata u Domovinskom ratu na slatinskom području, Voćin i Četekovac. U Voćinu ih je dočekao hrvatski branitelj, predsjednik UDVDR Ogranak Voćin, Darko Božičković koji im je, nakon odavanja počasti kod spomenika u središtu mjesta, održao predavanje o stradavanju Voćinčana za vrijeme okupacije od strane srbo-četnika. Učenici su obišli i crkvu Pohoda Blažene Djevice Marije gdje ih je voćinski župnik vlč. Iven Ereiz upoznao s povijesti crkve. Govorio je o tome kako su četnici, prije bježanja iz Voćine pred hrvatskim snagama 12. na 13. 12. 1991. godine, crkvu do temelja uništili ekspolozivom, ali i o tome kako je crkva ponovo sagrađena.

Poslije Voćina, učenici su obišli Spomen obilježje u Četekovcu, te odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i mještanima Četekovca, Čojluga i Balinaca.

Terenska nastava kroz projekt ''Istina o pobjednicima'' nastavlja se, a slijedeći će utorak kroz nju proći učenici Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina.

Projekt ''Istina o pobjednicima'' financiraju Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Slatina i općine Čađavica, Sopje, Mikleuš, Nova Bukovica i Voćin. Aktivnost terenske nastave održava se u sklopu obilježavanja osnutka 136. slatinske brigade, koja je službeno formirana 28. listopada 1991. godine. (ADF; Fotografije PŽ i DB)

Foto:



 





 


PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca! Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩