ponedjeljak, 22. listopada 2018.

Društvo ''Naša djeca'' Slatina sudjelovalo na 22. Smotri dječjeg stvaralaštva u Čazmi

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Predstavnici Društva ''Naša djeca'' Slatina sudjelovali su na 22. Smotri dječjeg stvaralaštva u Čazmi 22. listopada 2018. godine. Smotru dječjeg stvaralaštva organizirali su Savez društava ''Naša djeca'' Hrvatske i Društvo ''Naša djeca'' Čazma.

Na ovogodišnjoj Smotri predstavila su se sedamnaest društava ''Naša djeca'', i to iz: Bakra, Blata, Čakovca, Čazme, Donjeg Miholjca, Konjščine, Koprivnice, Križa, Kumrovca, Kutine, Našica, Ogulina, Pule, Slatine, Šibenika, Tuhelja i Zaboka. U programima je sudjelovalo 677 sudionika - 468 djece i 209 odraslih.

Ispred Društva ''Naša djeca'' Slatina sudjelovale su Hana Pavličević, djevojčica 3. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina s učiteljicom/mentoricom Gordanom Kovač i Tara Djokić, djevojčica 3. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina s učiteljicom/mentoricom Željkom Novotni, a podršku su u Čazmi pružili roditelji, prijateljica Lana Košćak i predsjednica Društva ''Naša djeca'' Slatina, Snježana Pačarić.

Hana Pavličević izvela je monolog ''Kakvo buđenje!''  - ulomak iz ''Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije'' autorice Sanje Pilić (prerađeni tekst). Tara Djokić izvela je monolog ''Modna ikona'' autorice teksta Tamare Dorić.

Članovi stručne komisije bile su: Ksenija Rožman, dramska pedagoginja, Desanka Virant, plesna pedagoginja i Nikolina Brajković Draguljić, prof. glazbene kulture. Hana i Tara su za svoje izvedbe primile pohvale stručne komisije.

Uz scenske, dramske, plesne i glazbene nastupe, na Smotri je organizirana i izložba dječjih radova na kojoj je bio izložen i skupni rad djece Dječjeg vrtića Suncokret iz Slatine - Inne Kozjak, 6 godina, Mije Panić, 5 godina i Juraja Banovića, 5 godina, voditeljice Kristine Cerovski.

Nakon uspješnih nastupa, te lijepog druženja s djecom i odraslim, sudionicima Smotre, kao i organizatorima, na povratku iz Čazme veselo društvo putovanje je upotpunilo edukativno-zabavnim posjetom Kulturnom centru Mato Lovrak u Velikom Grđevcu, kao pripremu za ovogodišnju lektiru Družba Pere Kvržice Mate Lovraka koju će Tara, Hana i Lana uskoro čitati.

Odlazak na Smotru dječjeg stvalaraštva financirao je Grad Slatina u okviru provedenog Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga za 2018. godinu. (ADF, DND Slatina; Fotografije DND Slatina)

Foto:



















PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩