utorak, 11. rujna 2018.

U lovištu LU Fazan Kapinci francuski lovac odstrijelio kapitalnog jelena

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Danas u ranu zoru, gostu Lovačke udruge Fazan iz Kapinaca u općini Sopje, lovcu turistu iz Francuske Geradru Theryu posrećilo se, odstrijelio je kapitalnog jelena sa, za sada neslužbenih, 220 CIC točaka.

Lovac Gerad Thery putem interneta doznao je kako se u podravskim lovištima na području općine Sopje nalaze jeleni kapitalci, te je kontaktirao jednu lovnu agenciju koja se bavi lovnim turizmom i izrazio želju za lovom baš na tom području. Vlasnici lovne agencije stupili su u kontakt sa prijateljem Ivicom Martinčevićem iz Čađavice koji ih je spojio sa predsjednikom Lovačke udruge Fazan iz Kapinavca, Ivanom Šantakom, te su dogovorili posjet francuskog lovca spomenutoj udruzi.

Francuski lovac u lov na kapitalni primjerak jelena krenuo je u nedjelju u pratnji lovca Josipa Štefanovića. Već su prvog dana, odnosno noći, uočili nekoliko lijepih primjeraka jelenske divljači, ali viđeni primjerci nisu zadovoljili kriterije francuskog lovca na trofeje, rogove jelena, pa su tako ponovo u lov krenuli u ponedjeljak na noć. Pravi jelen kapitalnih rogova ukazao se na nišanu Geradu Theryu pred zoru u utorak, koji ga je ''skinuo'' jednim hicem.

- Trofej ovog jelena kapitalca ide lovcu koji ga je odstrijelio, a meso ide udruzi u čijem je lovištu odstrijeljen, u ovom slučaju LU Fazan Kapinci. Trofej koji će ponijeti kući francuski će lovac platiti, kao i posredovanje lovne agencije, a novac od trofeja ide LU Fazan s čime će udruga raspolagati u daljnjem radu. Dio će novca udruga utrošiti na obnovu životinjskog fonda u lovištu, dio za pokrivanje nastalih šteta poljoprivrednicima koje divljač napravi, te za daljnji napredak u radu udruge. Ovaj trofej, po neslužbenim procjenama, spada u visoko zlato sa 220 CIC točaka i francuskog je lovca jako dojmio - rekao nam je Ivica Martinčević. (ADF; fotografije ustupio čitatelj)



PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩