četvrtak, 13. rujna 2018.

OBLJETNICA MAESTRALA-Virovitičani odali počast braniteljima poginulima u oslobođenju Jajca

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na današnji dan, prije pune 23 godine, hrvatske vojne snage u vojno-redarstvenoj operaciji Maestral oslobodile su hrvatski kraljevski grad Jajce. U uslobođenju Jajca, u združenoj akciji Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, koja je trajala dva i pol dana, veliki obol pod zapovjedništvom Renata Romića dali su i pripadnici 81. gardijske bojne iz Virovitice.

Tim povodom, danas (četvrtak) kod Spomen obilježja poginulim pripadnicima virovitičke 81. gardijske bojne „Kumovi“ na Plivskom jezeru, a nakon toga i na Spomen obilježju poginulim braniteljima u središtu Jajca položili su vijence i zapalili svijeće virovitički gradonačelnik Ivica Kirin sa zamjenikom Damirom Marenićem, Nenad Križić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja te obitelji stradalih hrvatskih vojnika i predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije.

– Došli smo ovdje odati počast svim braniteljima, a naročito pripadnicima 81. gardijske bojne iz Virovitice, koji su stradali na području Jajca. Čast mi je što mogu posjetiti prijateljski grad Jajce i u ime grada Virovitice zahvaliti hrvatskim braniteljima, njihovim roditeljima i obiteljima na onome što su napravili za slobodu cjelokupnog hrvatskog naroda na području Bosne i Hercegovine – rekao je gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

Nenad Križić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja istaknuo je kako je oslobođenje Jajca bila “briljantna pobjeda u Domovinskom ratu”, da je i sam rođen u BiH te da je sretan što je danas s brojnim prijateljima koji su preživjeli rat, kao i s onima koji još uvijek žive s teškim posljedicama rata i nose ih sa svojim obiteljima.

– Ovo je prije svega sjećanje na poginule, legendarne pripadnike 81. gardijske bojne, virovitičke Kumove te zahvala za doprinos u Domovinskom ratu. Nažalost, u Domovinskom ratu su poginuli najbolji hrvatski sinovi, hrvatski branitelji, a danas imamo prigodu ovdje, u kraljevskom gradu Jajcu, odati im počast, pijetet, poštovanje, ali i zahvalu. Pobijedili smo u nametnutom Domovinskom ratu, kako na prostoru Hrvatske, tako i Bosne i Hercegovine, a danas moramo očuvati i ohrabriti Hrvate pred predstojeće izbore u Bosni i Hercegovini – poručio je N. Križić. Dodao je kako je “svaki dolazak dužnosnika hrvatske Vlade znak da kroz središnji državni ured za Hrvate izvan RH Vlada pruža podršku svojim prijateljima”.(icv.hr, mš)


 


PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩