ponedjeljak, 10. rujna 2018.

Jedini u Hrvatskoj: Virovitičko-podravska županija sufinancira police osiguranja svim lovačkim društvima i udrugama na našem području

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Predstavnicima svih lovačkih udruga i društava s područja Virovitičko-podravske županije, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, te predsjednik Lovačkog saveza VPŽ, Miroslav Buneta, uručili su police osiguranja za lovišta na kojem djeluje pojedina društvo/udruga.

Naime, Virovitičko-podravska županija uz Lovački savez, sufinancira policu osiguranja od štete naleta divljači na automobile, pa je ova polica osiguranja lovačkim društvima i udrugama, s našeg područja, a zahvaljujući Županiji i Lovačkom savezu – potpuno besplatna.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, Đuro Dečak, potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji u svrhu sufinanciranja osiguranja lovišta od odgovornosti za štetu. Virovitičko-podravska županija i Hrvatski lovački savez, u svrhu unaprjeđenja i razvitka lovstva na našem području, sporazumom su se dogovorili kako će Županija osigurati lovišta od 1. travnja do 31. prosinca 2018. godine od odgovornosti za štetu koju prouzroči divljač na motornim i željezničkim vozilima na javnim cestama i željezničkim prugama u lovištu.

S tim u vezi, Virovitičko-podravska županija iz sredstava Proračuna za 2018. godinu, osigurala je ukupno 150.000,00 kuna kojim iznosom će sufinancirati troškove osiguranja za sve lovačke udruge – ovlaštenike prava lova u državnim – zajedničkim lovištima na području Županije sukladno raspodjeli koju je utvrdio Županijski lovački savez Virovitičko-podravske županije.

– Ove godine smo izdvojili 150.000,00, a s time ćemo nastaviti i u budućnosti. Ovo je jedinstveni model u Hrvatskoj, jer Županija sufinancira onaj dio koji bi trebale plaćati lovačka društva i udruge – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Predsjednik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije, Miroslav Buneta je kazao.

– Do sada su lovačke udruge i društva plaćali parnice u štetama koje su imali automobili u sudaru s divljači. Virovitičko-podravska županija je paušalni iznos za police osiguranja uplatila za sve udruge koji gospodare u našoj županiji, a s obzirom na to da su lovišta ispresijecana cestama, nesreće su sve češće, pa nam ova pomoć Virovitičko-podravske županije jako puno znači.

Svečanosti uručenja polica osiguranja nazočili su i predstavnici PU VPŽ, kao i privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove VPŽ Dario Ripli uz suradnika za lovstvo Predraga Mrmoša. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩