četvrtak, 30. kolovoza 2018.

Započela edukacija ravnatelja i nastavnika iz područja financijske pismenosti

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U sklopu projekta Strukovne škole Virovitica pod nazivom “Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću” u srijedu, 29. kolovoza, u prostorijama škole je održana radionica „Financijske institucije i financijski proizvodi“. Na radionici su sudjelovali ravnatelji i nastavnici iz osam srednjih škola Virovitičko-podravske županije, a održala ju je Dajana Barbić, članica Udruge Štedopis, koja je ujedno i docentica na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

– Nadamo se da će ovaj projekt pomoći u proširenju financijske pismenosti, ne samo među učenicima, već i među starijom populacijom – rekla je predavačica D. Barbić, ističući da su neke škole već krenule s uvođenjem fakultativnih predmeta iz područja financijske pismenosti te se nada da će u narednom razdoblju to zaživjeti i u više škola. No, prije svega važno je da su nastavnici financijski pismeni kako bi svoje znanje mogli prenijeti na svoje učenike.

– Cilj radionice je nadograditi znanje polaznika kako bi kvalitetno održavali radionice s učenicima budući da je u sklopu projekta u planu uvesti fakultativni predmet Financijska pismenost – objasnila je Gordana Kovač, koordinatorica projekta za financijsku pismenost. Osim toga, polaznicima je predstavljen i udžbenik „Moj novac, moja budućnost“ koji je namijenjen financijskom opismenjavanju srednjoškolaca.

Jedna od polaznica radionice bila je i Jasminka Viljevac, ravnateljica Gimnazije P. Preradovića, koja je također istaknula važnost ovog projekta, kao i radionice. – Najvažnije je da naučimo kako učenicima prenijeti znanje iz financijske pismenosti te što je najvažnije iz tog područja, odnosno naučiti kako rasporediti svoj novac ili kako, od koga i po kojoj cijeni “kupiti” potreban novac za budućnost – istaknula je J. Viljevac.

Rad na financijskoj pismenosti ravnatelja i nastavnika srednjih škola Virovitičko-podravske županije nastavit će se i kroz daljnje radionice.

– U sklopu projekta održat će se još 3 radionice iz financijske pismenosti koje će odslušati 8 ravnatelja i njihovih 16 nastavnika, a u prosincu kreću edukacije za učenike – najavila je Pavica Biondić-Ivanković, ravnateljica Strukovne škole Virovitica koja je i sama sudjelovala na radionici. (icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)




PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩