srijeda, 29. kolovoza 2018.

SLATINA-Nezaposlenima osigurati posao, poduzetnicima radnike

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Gradska razvojna agencija Slatine GRAS organizirala je okrugli stol kako bi voditeljima društvenih i gospodarskih organizacija predstavila projekt "Zaposli se i ti!" i njegove aktivnosti i ciljeve.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 723.443 kune, koji financira EU socijalni fond u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i Poziva "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III". Partner Gradske razvojne agencije Slatine u ovom projektu je Grad. U njemu će sudjelovati 85 pripadnika ciljanih skupina koji će se educirati za web-dizajnera i šivača gornjeg dijela obuće, a bit će održani radionica i kviz znanja o poduzetniku i poduzetništvu te radionica o komunikacijskim i organizacijskim vještinama. Cilj je aktivnosti omogućiti osobama suficitarnih zanimanja prekvalifikacije za zanimanja koja su potrebna poduzetništvu, odnosno osposobljavanje mladih za samostalno poduzetništvo. Nakon što je voditelj projekta Denis Kufner predstavio planirane aktivnosti, o provedbi projekta i o problemu nezaposlenosti, prekvalifikacija, nedostatku radnika pojedinih zanimanja, poticajnim mjerama za zapošljavanje i samozapošljavanje i nedostatku motivacije i želje nezaposlenih da se prekvalificiraju i uključe u tržište rada govorili su ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Mladen Graovac, predstojnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Virovitica Hrvoje Belobrk, direktorica tvrtke Zlatna nit za proizvodnju obuće Ljiljana Rabik i gradonačelnik Denis Ostrošić.

Projekt nezaposlenima pruža priliku osnaživanja kompetencija i konkurentnosti u traženju posla, a poduzetnicima omogućava zaposliti educirane i osposobljene radnike.

Stoga je Okrugli stol bio prilika nezaposlenima koji traže posao i poduzetnicima koji traže radnike, da dobiju brojne nove informacije kako riješiti svoj problem, uz napomenu da će sve aktivnosti obuhvaćene ovim projektom za nezaposlene biti besplatne. (Petar Žarković-Glas Slavonije)

PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩