četvrtak, 21. lipnja 2018.

ZAVRŠENO UREĐENJE BICIKLISTIČKIH STAZA-Do 15. kolovoza policajci će dijeliti letke i educirati bicikliste o pravilnom sudjelovanju u prometu

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Grad Virovitica kraju je priveo projekt uređenja biciklističkog prometa u središtu grada, te je izvršena primopredaja istog MUP-u. Primopredaji su nazočili, među ostalima, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa pri Ravnateljstvu policije Josip Mataija, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević…

Projekt uređenja biciklističkog prometa kroz središte Virovitice pokrenuli su Grad Virovitica i PU virovitičko-podravska, a sufinanciran je sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u iznosu od 70 posto s ciljem da omogući veću sigurnost biciklista u prometu. Ukupna vrijednost projekta je 1.025.000,00 kuna, a razliku od 30 posto pokriva Grad Virovitica.

Tako su sada iz svih pravaca, prema najužem centru grada, povezani svi biciklistički tokovi. Povezane su biciklističke trake koje se protežu iz ulica Stjepana Radića, J. J. Strossmayera, Matije Gupca i Ljudevita Gaja. – Vozači bicikla do sada su koristili nogostupe, odnosno staze za pješake, te je tako dolazilo do miješanja vozača bicikla i pješaka što je povećavalo mogućnost od stradavanja u prometu. Na ovaj način jasno su određeni prometni tokovi, a najbitnije u svemu je to da je uređena i jasno propisana prednost na raskrižjima i prijelazima biciklističkih staza preko kolnika – istaknuo je Miroslav Lalić, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj.

Osim biciklističkih staza, u sklopu projekta postavljeni su led markeri na pješačkim prijelazima u središtu grada, a kod Robne kuće napravljena je stanica za popravak bicikala.

Kako bi građanima bilo jasnije na koji se način koriste biciklističke staze ili trake te tko u odnosu na koga ima prednost PU virovitičko-podravska izradila je letak u kojemu se nalaze osnovne informacije o pravilima koja vrijede prije svega za vozače bicikla i pješake, a onda i za ostale sudionike u prometu. Letke će policijski službenici dijeliti sve do 15. kolovoza i educirati bicikliste na pravilno ponašanje i poštivanje prometnih propisa – korištenje biciklističkih staza i traka, poštivanje smjerova kretanja i prednosti na raskrižjima. Nakon proteka vremena za „privikavanje“, krenut će se s mjerama ponajprije s mjerama upozorenja, a onda i s novčanim kaznama.

Završetkom ovog projekta, Grad Virovitica i Ministarstvo unutarnjih poslova putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa uskoro će krenuti s uređenjem zone oko Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić. Riječ je o projektu vrijednom više od 2,5 milijuna kuna kojim će se urediti nogostupi, proširiti ili izgraditi ceste, izgraditi kružni tokovi… Projektna dokumentacija je gotova, sljedeći korak je odabir izvođača radova, nakon čega počinje konkretan posao. (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: Martina Bašić)

Foto:



 

PROMO

PROMO
-Ako želite popiti kapljicu kvalitetnog vina, a da se pri tome vaš novčanik previše ne isprazni, kupite vino u Vinariji Stari podrum!
-Ako želite da vama značajni događaji ostanu u lijepom sjećanju, počastite se pjenušavim vinom Slatinski biser, pjenušcem za sve prilike!
-Narudžbe se primaju na broj mobitela 098/279-844 kontakt osoba Ivan Halas ili direktno u Vinariji Stari podrum na adresi Ulica kralja Zvonimira 6, Slatina (iza zgrade Gradske uprave)

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE 
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩