utorak, 12. prosinca 2017.

FOTO-U slatinskoj župnoj crkvi sv. Josipa biskup Škvorčević predvodio euharistijsko slavlje

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u župnoj crkvi sv. Josipa u nedjelju, 10. prosinca, predvodio je koncelebrirano misno slavlje kojim je obilježena 73. obljetnica pogibije voćinskog i slatinskog župnika i dekana Virovitičkog dekanata Julija Bürgera.

Župnik Bürger u Slatini je službovao od 1923. godine do svoje smrti 10. prosinca 1944. godine, kada su ga partizani strijeljali u Slatinskom Drenovcu.

Tijekom propovijedi biskup je pozdravio i prisutnoga gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića, a pomoćniku ministra hrvatskih branitelja Nenadu Križiću posebno se zahvalio za njegove napore u organiziranju 9. Hodočašća hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj koje će se održati 13. prosinca, uz molitvu ubijenog župnika Bürgera, te za sve poginule za Hrvatsku u 2. svjetskom i u Domovinskom ratu.       

Biskup Škvorčević krstio je tijekom euharistijskog slavlja dvoje djece, Anku Mihaljavić i Erika Prenkovića. 

Također, prije mise zapaljena je svijeća koju je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić poklonio župnoj crkvi sv. Josipa, a koja će se paliti u značajnijim prigodama kako bi povezala stradalnička mjesta slatinskog kraja u Domovinskom ratu i podsjećala na stradavanja koja se ne smiju zaboraviti, te simbolično povezala Voćin i Slatinu. (Domovina net, DF; foto DF)

Foto :








 







 












Više fotografija pogledajte na : FOTO

Sve na jednom mjestu u Foto&video studio ALFA, Ulica braće Radića 13 Slatina (preko puta Policijske postaje u Slatini), od snimanja vjenčanja (foto&video), najama rasvjete za vjenčanja, izrade pozivnica i zahvalnica za vjenčanja, izrade raznih personaliziranih poklona, kalendara, tiska na majice, šalice, upaljače i još mnogo toga pogledajte u ponudi na : ALFA VJENČANJA  ili na : Foto&video ALFA
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩