ponedjeljak, 16. listopada 2017.

STEM revolucija: Od 1. studenoga za 350 učenika petih razreda s područja naše županije, pokreće se pilot projekt micro bit edukacije

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


I dok se „STEM revolucija“ u osnovnim školama provodi u šestom razredu kao micro bit edukacija, u Virovitičko-podravskoj županiji su otišli korak dalje. Uz suradnju s Poduzetničkim inkubatorom, u osnovnim školama kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, „STEM revolucija“ bit će ponuđena i učenicima petih razreda. Riječ je o pilot projektu Virovitičko-podravske županije koji će se provoditi uz suradnju Ministarstva znanosti i obrazovanja. Bit će to svojevrsni „Internet od things“ u hrvatskim školama. Uostalom, cilj STEM revolucije je osigurati svakom djetetu omogućiti primjerak najmodernije tehnologije kao i pripadajuću edukaciju.

Virovitičko-podravska županija će nabaviti micro bit pločice, nastavne materijale, potrebne mBoot-ove, provodit će se edukacija… Putokaz je to kojem već duže vrijeme stremi Virovitičko-podravska županija. Pa tako u Visokoj školi Virovitica ima i Studij računarstva, upravo s ciljem povećanja razine IT znanja, a s navedenim projektom trebalo bi dovesti do puno boljih rezultata učenika.

– Projekt će se na području Virovitičko-podravske županije provoditi šest mjeseci, ove godine dva, a u 2018., četiri mjeseca, počevši od 1. studenog. Inicijativa je potekla od zamjenika župana Darka Žužaka, a pokrenuli smo se osluškujući potrebe naših poduzetnika, jer njima su potrebni stručni kadrovi za robotiku i informiranje i zato je važno od malih nogu educirati učenike – kazao nam je Bojan Mijok direktor Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije.

Za navedenu edukaciju prijavila s ukupno 350 učenika petih razreda u 14 osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)



TRGOVINA ELMAT, VLADIMIRA NAZORA 39 SLATINA, OVLAŠTENI SERVIS I PRODAJA PEĆI NA KRUTA GORIVA RENOMIRANOG HRVATSKOG PROIZVOĐAČA PLAMEN POŽEGA. POSJETITE NAS S POVJERENJEM!  
Sve informacije o ponudi možete dobiti na kontaktima: tel. 033/492-834; mob. 098/924-0820; e-mail elmatslatina@gmail.com

Uređujete unutrašnjost svog doma, a potrebne su vam pločice vrhunske kvalitete po cijeni već od 30 kuna, posjetite Izložbeni salon talijanske keramike u Ulici bana Jelačića 15, Slatina.

Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩