subota, 19. kolovoza 2017.

Općina Mikleuš sufinancira troškove javnog prijevoza učenicima srednjih škola

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Vijećnici Općine Mikleuš održali su drugu radnu sjednicu ovoga saziva kojoj je nazočio i općinski načelnik Milan Dundović. Vijećnici u radnom dijelu donijeli niz odluka, te je tako usvojeno izvješće općinskog načelnika Milana Dundovića za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine, potom izvješće o polugodišnjem Proračunu općine za isto razdoblje u kojem je istaknuto da je u tom razdoblju ostvareno ukupno 33% prihoda, a rashodi su na postotku od 36%. Donesena je, također, odluka u sufinanciranju troškova međumjesnog javnog prijevoza učenika srednjih škola za školsku godinu 2017./2018. u kojoj stoji da će Općina plaćati 10% od ukupne cijene karte onih koji putuju autobusom, a 15% za one koji putuju vlakom.

Donesena je i odluka o sufinanciranju smještaja učenika koji srednju školu pohađaju izvan Virovitičko-podravske županije u iznosu od 100 kn mjesečno, potom i odluka o odabiru nositelju projekta i davanja suglasnosti za provedbu postupka odabira privatnog partnera i kandidature projekta razvoja i izgradnje širokopojasne infrastrukture na području Slatine i susjednih općina, a za dobivanje sredstava iz fondova EU. Vijećnici su donijeli i odluke o sufinanciranju programa predškolskog odgoja za djecu polaznike 1. razreda osnovne škole, raspodjeli financijskih sredstava za rad političkih stranaka, a na kraju sjednice vodila se rasprava o obilježavanju i protokolu za Dan općine koji će biti održan 4. rujna. (icv.hr, vg, foto: Vladimir G.)


Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩