utorak, 20. lipnja 2017.

Slatina-19. koncert mladih slatinskih glazbenika

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Matica hrvatska Ogranak Slatina ove je godine organizirala koncert mladih slatinskih glazbenika 19. godinu zaredom. Predsjednica Ogranka Zorica Varga uvodno je pozdravila izvođače, sadašnje i bivše učenike slatinske glazbene škole, “koji su prve notne zapise odsvirali baš ovdje, u svome gradu, a danas učenike i studente drugih škola i fakulteta, koji se, eto, vraćaju ponekad starim stazama i predstavljaju nam se, a mi uživamo u njihovim ostvarajima ponosni što su ponikli na ovim prostorima”.

Nastupili su učenici Osnovne glazbene škole Slatina Ivan Rončević (1. razred harmonike), Patricija Veriga (2. razred klavira) i Tea Gumbarević (6. razred harmonike), te Leonarda Dušak (3. razred gitare u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru) i Josip Matić (saksofon, završeni učenik Glazbene škole u Varaždinu i uskoro student Muzičke akademije u Grazu). Nastupili su i članovi tamburaškog orkestra OGŠ Slatina pod ravnanjem Martine Tepeš.

Matica hrvatska u Slatini već tradicionalno knjigama nagrađuje najbolje učenike završnih razreda slatinskih osnovnih i srednjih škola, a koncert mladih slatinskih glazbenika održava se na kraju nastavne godine, pa je to i najbolja prigoda da se nagrade najbolji učenici. Među nagrađenima ove godine bila je najbolja učenica slatinske OŠ Josipa Kozarca i svih osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji Iskra Maravić, najbolji učenik Industrijsko-obrtničke škole i svih trogodišnjih škola u županiji Ivan Horvat, kao i najbolji u OŠ Eugena Kumičića Marko Rastija, u OGŠ Slatina Matej Orina te najbolja učenica Srednje škole Marka Marulića Katja Živković.

Prigodne nagrade glazbenicima i knjige u izdanju Matice hrvatske najboljim učenicima slatinskih škola uručila je Zorica Varga, a čestitke na dosadašnjim uspjesima i želje za njihovo daljnje uspješno školovanje izrazio je i gradonačelnik Denis Ostrošić.

Osim članova Matice hrvatske i nagrađenih učenika i njihovih roditelja, na koncertu u punoj dvorani Hrvatskoga doma bili su učitelji, profesori i ravnatelji slatinskih škola, kao i ostali građani. (Petar Žarković-Glas Slavonije)

-U publici i Tomo Sudarić
Na koncertu je bio i Tomo Sudarić, koji je i pokrenuo osnivanje komornog ansambla Matice hrvatske. Osim godišnjih koncerata za slatinsku publiku, Sudarić je održao i nekoliko humanitarnih koncerata koji su imali svrhu pribaviti materijalna sredstva za kupnju instrumenata potrebnih Osnovnoj glazbenoj školi Slatina.

Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩