srijeda, 12. travnja 2017.

U Osnovnoj školi u Suhopolju proveden preventivni projekt "Zdrav za 5"

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer, 11. travnja, u Osnovnoj školi Suhopolju po policijskim službenicima za prevenciju Policijske uprave virovitičko-podravske, održano je predavanje preventivnog projekta „Zdrav za 5“ u školskoj 2016./17. godini.

Planirani program predavanja u trajanju od tri školska sata započeo je u 10.50 sati s temom predavanja štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola, kroz koji je prošlo 50 učenika triju osmih razreda.

Tijekom prezentacije i provođenja radionice uz učenike bili su nazočni i razrednici osmih razreda. Kroz predavanja učenici su mogli dobiti spoznaje o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje i konačne prekršajne i kaznene posljedice.

Također, program se odvijao i kroz radionice, gdje su učenici u zamišljenim situacijama sami osmislili nastavak zadanih situacija koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola.

Zdrav za 5 je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola, koji zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a provodi se već četvrtu školsku godinu.(PU virovitičko-podravska)


Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩