petak, 24. ožujka 2017.

FOTO-Slatina pretvorena u cvjetni park

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Premda su nam još uvijek vrlo svježe „polarne“ hladnoće i visoki nanosi snijega, priroda oko nas sve je to već zaboravila i cvjetovima najljepših boja podsjeća nas da smo zakoračili u proljeće. Gradske ulice i trgove okitila je proljetnim šarenilom i cijelu Slatinu pretvorila u jedan veliki cvjetni park.

Istina je da građani, zaokupljeni svakodnevnim brigama, često i ne primjećuju ono najljepše oko sebe, ali zato je tu poznati snimatelj Željko Felbar i njegova kamera, kojoj doista ništa ne promakne.
A kad je riječ o proljeću, prva cvjetna asocijacija na buđenje prirode bijela je visibaba. Proljetnom šarenilu svoj posebni doprinos daju grmići zlatnožutih narcisa i obilje rascvjetalih ukrasnih grmova žute forzicije, koji krase slatinske gradske parkove. Grane magnolija prepune velikih pupova proviruju iz brojnih dvorišta, a prilaz Srednjoj školi Marka Marulića krasi drvored ukrasne japanske trešnje, najljepši upravo u vrijeme obilna cvjetanja.

Ali sve su to biljke kojima je čovjek odredio mjesto u svojoj blizini, kako bi se okružio ljepotom koju priroda tako nesebično pruža. Međutim, svaka je biljka pravi zavodnik u svojoj proljetnoj raskoši pa i ona samonikla, u staništu koje joj nije čovjek birao. Dokaz tome vidljiv je na svakom koraku, dovoljno je prošetati poljskim putom, livadom, šumom, ili do slatinske Javorice...(Petar Žarković-Glas Slavonije; foto Željko Felbar)

Foto :





 























-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩