srijeda, 1. ožujka 2017.

FOTO-Oldtimer bikeri u Crncu najviše nasmijali publiku

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U organizaciji DVD-a Crnac i Općine Crnac, koja je ujedno bila i pokrovitelj, nastavila se tradicija pokladnih dana duga više od 50 godina. Za maškare u Crncu priprema se cijelu godinu, cijelo mjesto za njih živi. Poput Rijeke u malom, mještani uređuju selo i mjesni dom u duhu poklada, a znaju i kako se istinski prepustiti mašti, opustiti i zabaviti.

- I ove je godine došlo više od 100 maski iz naše i susjedne, Osječko-baranjske županije. Ponosni smo jer su naše poklade naš, “domaći proizvod”, maske mještani sami smišljaju, izrađuju, šiju, lijepe kako bi bili što originalniji i smješniji. Kao i obično, nismo nagrađivali najbolje maske, nego smo nagradili sve koje su došle. Posebno pohvaljujem djecu iz škola u Crncu i Velikom Rastovcu, koja su bila iznimno maštovita i vesela, oni su budućnost ove naše tradicije. U središtu mjesta kao krivac za sve i ove je godine spaljen Lakomac, koji bi trebao uništiti sve nevolje i probleme što tište mještane – kazao je načelnik Općine Crnac Mato Damjan.

Najviše pozornosti privukla je maska “Bajkeri oldtimer motora” izazvaši opće oduševljenje. Svi posjetitelji počašćeni su krofnama, kuhanim vinom i čajem, a zbivanja su bila popraćena tamburaškom glazbom. Pokladni dani završili su jučer večernjim maskenbalom, kada se proglašavaju i nagrađuju najbolje maske.

- Hvala od srca svima koji daju golem trud da ovi pokladni dani budu što bolji i zanimljiviji i koji godinama čine maškare u Crncu prepoznatljivima i jedinstvenima – zaključio je načelnik Mališ.(V. Grgurić-Glas Slavonije; foto Željko Felbar)

Foto :











































Više fotografija pogledajte na : Poklade u Crncu 2017.

-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩