petak, 9. prosinca 2016.

Održana je sjednica Stožera civilne zaštite VPŽ

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, uz predsjedavanje zamjenika župana Zdravka Dijakovića, nazočnost ravnatelja zdravstvenih institucija s područja VPŽ, županijskih pročelnika Igora Androvića, Melite Sirovice i Zorice Hegedušić, načelnika PU VPŽ Mirka Kostelca, predstavnike DUZS-a, vatrogasaca, crvenog križa, VIDRA-e, održana je sjednica Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici se govorilo o smjernicama za potrebe izrade procjena rizika od velikih nesreća na razinama jedinica lokalnih i područnih (regionalnih) samouprava. Naime, Kriterije za izradu smjernica 28. studenog objavila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje, a županije u roku mjesec dana od objave moraju izraditi smjernice koje će služiti gradovima i općinama za potrebe izrade procjena rizika od velikih nesreća.

Osim toga, na sjednici se, između ostalog, analizirao sustav civilne zaštite za područje Virovitičko-podravske županije, govorilo se o godišnjem provedbenom planu zaštite od požara za 2017., godišnjem planu razvoja civilne zaštite, prijedlozima plana vježbi koje će se iduće godine, prema riječima Zdravka Dijakovića, održati u Orahovici, Slatini, Virovitici i Pitomači, a na sjednici se govorilo i o pripremi projekata koji će se financirati iz Europskih fondova. (vpz.hr; foto Kristijan Toplak)



-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩