ponedjeljak, 5. prosinca 2016.

FOTO-Održana 10. Memorijalna utrka Kokočak-Orahovica

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ Orahovica, održana je jubilarna 10. Memorijalna utrka Kokočak-Orahovica posvećena trojici poginulih hrvatskih branitelja orahovačkog područja, Momiru Krmpotiću, Milanu Puhaniću i Branku Jakliću koji su prije 25 godina dali život za slobodnu Hrvatsku, te preminulom brigadiru HV-a Pavi Vukeliću-Paji.

Na 10. Memorijalu obilježena je i 25. obljetnica oslobođenja podpapučkog područja vojno-redarstvenom akcijom ''Papuk 91''.

Na otvaranju utrke u Kokočaku kod Spomen obilježja Momiru  i Milanu,njihovim obiteljima, 130-orici maratonaca koji su istrčali dionicu od 12 kilometara, te mnoštvu hrvatskih branitelja i građana orahovačkog i našičkog područja, obratili su se izaslanik predsjednice Republike Hrvatske general Denis Tretinjak, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, te gradonačelnici Orahovice i Našica, Josip Nemec i Krešimir Žagar, a nakon starta utrke kod Spomen obilježja Branku Jakliću u Gornjoj Pištani i zamjenik zapovjednika 2. bojne 132. brigade Goran Sokol.
Također, u središtu Orahovice kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Memorijalnu utrku istrčali su i članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ''Glasnici istine'', čiji je član Darko Dolovski cijelu dionicu istrčao bos.

Nakon završetka utrke u Mjesnom domu Stara Jošava podijeljene su zahvalnice trkačima i zaslužnima za organizaciju, a uručio ih je predsjednik udruge organizatora Miroslav Milovuković. (Domovine net/orahovica.hr; foto Dragutin Fišli)

Foto :

















































 







































































































































































Sve fotografije pogledajte na : 10. Memorijalna utrka Kokočak-Orahovica

-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩