ponedjeljak, 26. rujna 2016.

Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća od kojih 8 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 3 osobe teško ozlijeđene i 8 je lako ozlijeđeno. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 464 prekršaja, od kojih 87 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 89 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.69 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 51 godinu koji je zatečen da upravlja vozilom za vrijeme zabrane u Gornjem Bazju u nedjelju poslije ponoći, dok je najveća brzina kretanja vozila od 153 km/h utvrđena u petak oko 20.50 sati u Koriji kod vozača osobnog automobila.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 6 osoba, od kojih 5 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

-Pojačane mjere i akcije

Na području policijske uprave je 24./25. rujna 2016. godine u vremenu od 22 do 06 sati provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je izvršen nadzor 232 sudionika u prometu. Kod njih je utvrđeno i sankcionirano 72 prekršaja, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.(PU virovitičko-podravska)

-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)