srijeda, 7. rujna 2016.

Projekt "Povećanje sigurnosti djece u zonama škola na Županijskim cestama"

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Projekt je financiran iz „Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa“ na zajedničku inicijativu ove Policijske uprave i „Županijske  uprave za ceste Virovitica“ koja je izradila idejno rješenje, te nakon odluke o realizaciji ovoga projekta, odradila pripremu izrade dokumentacije, sve do realizacije ovoga projekta koji je završen ovih dana, a kompletan sustav je pušten jučer u promet jučer, 6. rujna, tj. početkom ove školske godine.

Ovaj projekt je samo početak uređenja zona škola na području naše županije koje se nalaze u zonama županijskih i lokalnih cesta, no nastojat ćemo da sve škole u zonama prometnica osiguramo dodatnom signalizacijom i na taj način sigurnost djece u zonama škola podignemo na višu razinu.

Uređenjem prometa u zonama osnovnih škola želi se povećati sigurnost djece, prije svega sigurnost prelaska djece preko obilježenih pješačkih prijelaza i kretanja u zonama prometnica koje je nalaze ili prolaze u neposrednoj blizini osnovnih škola, želi se dodatnim elementima učenike usmjeriti na korištenje pješačkih prijelaza i nogostupa, a ujedno time spriječiti moguće za pješake vrlo teške posljedice stradavanja.

Na početku nove školske godine još jednom pozivamo sve sudionike u prometu na pojačani oprez, posebno u zonama osnovnih škola kada djeca prvih razreda kreću po prvi puta samostalno u promet od kuće do škole i obrnuto.

Realizacijom ovog projekta, obuhvaćeni su semafori i svjetlosne signalizacije na slijedećim Županijskim cestama i mjestima:

                            ŽC 4242 – ŠPIŠIĆ BUKOVICA
            - svjetlosna signalizacija „USPORI ŠKOLA“+ konzola sa znakom „pješački prijelaz“                      
                            ŽC 4007 – LUKAČ
            - naletni semafor za pješake s uključivanjem kod brzine 61 km/h + tipkalo za pješake, te  sa konzolom sa znakom „Pješački prijelaz“,

            ŽC 4005 – GRADINA
            - semafor za pješake – obični s mogućnošću uključivanja od strane pješaka “+ konzola sa znakom „pješački prijelaz“

            ŽC 4007 – ROGOVAC
            - svjetlosna signalizacija „ USPORI ŠKOLA“+ konzola sa znakom „djeca na cesti“                      
            ŽC 4296 – SLADOJEVCI
            - svjetlosna signalizacija „ USPORI  ŠKOLA“ “+ konzola sa znakom „pješački prijelaz“
            ŽC 4296 – SLATINA, KRALJA ZVONIMIRA
            - naletni semafor za pješake s uključivanjem kod brzine 61 km/h  od pravca Kozica “ + tipkalo za pješake, sa konzolom sa znakom „pješački prijelaz“

            ŽC 4024– SOPJE
            - svjetlosna signalizacija „USPORI ŠKOLA“  “+ konzola sa znakom „pješački prijelaz“.
(PU virovitičko-podravska)

-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)