ponedjeljak, 26. rujna 2016.

Održane Sportske igre hrvatskih branitelja u Zdencima i Dugoj Međi

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, a u sklopu Dana općine Zdenci, u Zdencima i Dugoj Međi održane su Sportske igre hrvatskih branitelja.

Na igrama je sudjelovalo je 9 braniteljskih udruga i to Udruga dragovoljaca, veterana Domovinskog rata podružnice Krapinsko-zagorske županije, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ, UHBDDR Duga Međa, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca, veterana Domovinskog rata Orahovica, ŽU HVIDR-a VPŽ, HVIDR-a Orahovica, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990.-1991. i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Podgorač i Kuburaška udruga ”Gromovi Zagorja iz Tuheljskih Toplica koji su u uvodu pokazali svoje umijeće pucanja iz kubura, a također u uvodnom dijelu programa sjajnim se koreografijama predstavila i Udruga Mažoretkinje Dubrovčan iz Velikog Trgovišća.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika UHBDDR-a Duga Međa Darka Eichlera. Sportske igre otvorio je načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić:
– Evo već 4. godinu zaredom naša braniteljska udruga iz Duge Međe u sklopu Dana općine organizira ove braniteljske igre i mogu samo reći od srca hvala kako organizatorima tako i svim hrvatskim braniteljima i udrugama koji se odazivaju i dolaze u Zdence na ove igre. Hvala kuburašima i mažoretkinjama koji su dali poseban štih našim igrama i nadam se da svi zajedno vidimo i iduće godine – rekao je Durmić.

Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Zabok nakon otvaranja upriličila je prelijepu gestu uručivši Nogometnom klubu ”Sloga” Zdenci i Udruzi Rukotvorine Zdenci računalnu opremu u znak dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje s braniteljima iz Duge Međe i općinom Zdenci. Branitelji su se natjecali u četiri discipline i to viseća kuglana, boćanje, bacanje potkove i bela. U konkurenciji viseće kuglane pobjednik je HV IDR-a Orahovica, boćanju UHBDDR Duga Međa, u bacanju potkove najuspješnija su bili članovi UHBDDR PP Orahovica 1990.-1991., dok je u beli slavila Kuburaška udruga Gromovi Zagorja. Ukupni pobjednik natjecanja je HVIDR-a Orahovica, drugo mjesto pripalo je UHBDDR-u Duga Međa, dok se broncom okitila ekipa UHBDDR PP Orahovica 1990.-1991.

Nagrade najuspješnijima uručili su predsjednica Općinskog vijeća Zdenci Vidica Kovačević te čelnici udruge organizatora Darko Eichler i Mirko Horvatin. (vpz.hr; foto Vladimir Grgurić)

Foto :









-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)