srijeda, 7. rujna 2016.

Ministar Tolušić otvorio novu školu u Bušetini

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Mnoštvo mještana gromkim je pljeskom pozdravilo otvorenje Područne škole u Bušetini koja se nalazi pri OŠ Auguste Cesarec Špišić Bukovica. To je 32 nova škola koja je na području Virovitičko-podravske županije izgrađena u posljednjih nekoliko godina, te je po ulaganjima za djecu i njihovu budućnost, Virovitičko-podravska županija, zasigurno vodeća u RH.

Na prigodnoj svečanosti, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, otvorio je zasigurno najljepšu i najmoderniju školu u ovom dijelu Hrvatske, školu koju je izgrađena na inicijativu i želju mještana, a financirala ju je Virovitičko-podravska županija, Općina Špišić Bukovica i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Tako je godinu dana nakon početka radova, dovršena škola koju će pohađati 35 učenika i koja su njenom izgradnjom dobila savršene uvjete za nastavak školovanja.

Svečanosti u Bušetini su uz domaćina, ravnateljicu školu Marijanu Novak Stanić i načelnika Općine Špišić Bukovica Hrvoja Milera nazočili i: saborski zastupnik Josip Đakić, pomoćnik ministra pomorstva prometa i infrastrukture Marijo Klement, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, dekanice Visoke škole iz Virovitice Vesna Bedeković, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš, kao i mnogobrojni načelnici s područja VPŽ, ravnatelji županijskih institucija. Prostor škole blagoslovio je gvardijan Franjevačkog samostana i Župe sv. Roka uz Virovitice fra. Rozo Brkić.

Izvođač radova je bila Bistra d.o.o. Đurđevac, dok je stručni nadzor obavio King Art studio d.o.o. iz Virovitice. Vrijednost radova iznosila je oko 4.8 milijuna kuna. Nova školska zgrada ima 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu, blagovaonicu, te prostor za više namjena (hol), u sklopu kojega je i  muzej. Povijest školstva u Bušetini je duga i kazuje da je ovdje postojala škola prije 122 godine. (vpz.hr/foto Kristijan Toplak)

Foto :








 











-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)