petak, 23. rujna 2016.

GRAS i Industrijska škola savjetovali kako doći do stipendije

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Danas je u Hrvatskom domu u organizaciji Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Gradske razvojne agencije Slatina održano savjetovanje u vezi natječaja Ministarstva poduzetništva i obrta imena  „Stipendiranje učenika za obrtnička zanimanja“.

Ovo savjetovanje bilo je namijenjeno prvenstveno roditeljima, ali i samim učenicima obrtničke škole koji pohađaju deficitarna zanimanja navedena u natječaju, kako bi uz dobivene informacije lakše popunili prijavu, a samim tim i ostvarili pravo na mjesečnu stipendiju u iznosu od 750 kuna.

Savjetovanje je vodila Danijela Maravić ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatine,   agencije koja je odlučila potpuno volonterski odraditi isto, a prema riječima ravnateljice Maravić iz razloga da učenicima obrtničkih zanimanja pomognu da iskoriste sve pružene mogućnosti kako bi im olakšali školovanje na kraju kojeg će postati uspješni obrtnici koji bi   ostali živjeti i raditi u Slatini.

Na savjetovanju se okupljenima obratio i Mladen Graovac ravnatelj Industrijsko obrtničke škole objasnivši razliku između klasičnog modela obrazovanja, i jedinstvenog modela obrazovanja za čija je  deficitarna zanimanja i raspisan natječaj. Ravnatelj Graovac je i naveo spomenuta deficitarna zanimanja iz natječaja koje slatinska obrtnička škola ima u svom programu, a to su: elektroinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, konobar, krojač, pekar, stolar i vodoinstalater.

Prijave za natječaj Ministarstva otvorene su do 14. listopada, a iz Gradske razvojne agencije Slatine i dalje pozivaju sve zainteresirane roditelje da se za dodatne informacije u vezi natječaja jave u njihove prostore (Braće Radić 2) gdje mogu dobiti potrebite obrasce, pomoć pri ispunjavanju prijave, ali i informaciju na kojim sve adresama mogu dobiti potrebitu dokumentaciju. (Radio Slatina; D. Jukić&M. Kokorić)


-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)