nedjelja, 4. rujna 2016.

FOTO-Subotnje poslijepodne na Jankovcu u režiji “srednjovjekovnih” vitezova

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



U jednom od najljepših dijelova UNESCO GEOPARKA Parka prirode Papuk, Parku šume Jankovac, u subotu 3. rujna, povodom Dana Virovitičko-podravske županije, započeo je popularni srednjovjekovni viteški turnir koji je prijašnjih godina okupljao tisuće posjetitelja iz svih dijelova Slavonije.

Tako je bilo i u subotu, a ne sumnjamo kako će brojni posjetitelji iz svih dijelova Slavonije, doći i u nedjelju. U subotu je bilo mnoštvo posjetitelja, a među njima su, između ostalih, bili i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ…

U subotu se tako mogao čuti zveket mačeva, fijuk strijela, grmljavinu topova… Posjetitelji su uživali u sajmu starih obrta, brojnim radionicama, streličarskom turniru, borbi mačevima,… Cijena ulaznice je za odrasle 20,00, a za djecu 10,00 kuna, a moći će se kupiti na informativnim točkama s mjesta odakle kreću autobusi na Jankovac, odnosno u središtu Slatinskog Drenovca te kod spomenika braniteljima koji se nalazi na prijevoju između Velike i Jankovca. Tamo će se moći i ostaviti sva osobna vozila s obzirom na to da se kod samog Jankovca može parkirati vrlo ograničeni broj automobila. Nedjeljni program počinje u 11,00.

Na srednjovjekovnom viteškom turniru nastupit će: Red vitezova Ružice grada Orahovica, Aureus Unicornis, Družba vitezova Zlatnog kaleža, Dubovački streličari, Kliški uskoci, Koprivnički mušketiri i haramije, Red Srebrnog zmaja, Trilja IV., Udruga grofice Konjski, Vitezovi vranski, Vitezovi zelengradski i Viteški red sv. Nikole.

Organizaciju ovog događanja potpisuju: Hrvatska turistička zajednica, Virovitičko-podravska županija, Općina Čačinci, Turistička zajednica općine Čačinci, Park prirode Papuk, Hrvatske šume, Red vitezova Ružice grada Orahovica. (vpz.hr,/foto Kristijan Toplak)

Foto :































 





























-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)