petak, 23. rujna 2016.

Bioplinska elektrana započinje proizvodnju električne energije 10. listopada

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Bioplinska elektrana u slatinskoj poduzetničkoj zoni Kućanica-Medinci trebala bi, po riječima direktora tvrtke Biointegra Franje Hoića, početi proizvodnju električne energije 10. listopada 2016. godine.

U četvrtak, 22. rujna, obavljen je tehnički pregled prve elektrane, a sirovina svakodnevno stiže u trenč silose, te će biti dovoljna i za drugu elektranu koja je u izgradnji pored prve.

Kukuruznu silažu, sirovinu za elektranu, proizvodi tridesetak OPG-a na otprilike 400 hektara poljoprivrednih površina.

Proizvedena električna energija isporučivat će se putem HEP-ove mreže. Kupac je HROTE (Hrvatski operator tržišta energije), a HEP je distributer.

Uz elektranu je u planu podići dva hektara plastenika za proizvodnju povrća koji će koristiti toplinsku energiju i digestat, odnosno nusproizvod bioplinske elektrane. U njima bi se moglo zaposliti više od dvadeset radnika. Cijelim ovim projektom, elektranom i plastenicima, stotinjak ljudi moći će imati osiguranu egzistenciju. (Domovina net; foto Željko Felbar)

Foto :











-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)