petak, 26. kolovoza 2016.

U slatinskom muzeju otvorena izložba ''Muzeji u loncu''

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Jučer, 25. kolovoza, u Zavičajnom muzeju grada Slatine otvorena je etnografsko-fotografska izložba ''Muzeji u loncu'', kao dio programa obilježavanja Dana grada.

O tradicijskoj prehrani Slavonije govorile su Dragica Šuvak ravnateljica Zavičajnog muzeja, Maja Žebčević Matić autorica izložbe iz Gradskog muzeja Požega i Sanja Bošnjak obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, a  izložbu je otvorio gradonačenik Slatine Ivan Roštaš.

Trideset raznovrsnih specifičnih tradicijskih jela istočne Hrvatske fotografirao je i izložbu pripremio Boris Knez iz Požege.

Posjetiteljima izložbe na otvorenom prostoru muzeja članovi KUU Voćin pripremili su dio jela za degustaciju uz glazbenu podlogu Voćinskih tamburaša.(Domovina net/DF)

Foto :








 


 
 





 




 




















 
 

Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)