srijeda, 20. srpnja 2016.

Županija i općine Suhopolje i Voćin nastavljaju s provedbom projekta “Kontrola plodnosti tla“

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Virovitičko-podravska županija i općine Suhopolje i Voćin, radi praćenja stanja poljoprivrednog zemljišta i utvrđivanja preporuka za gnojidbu, s ciljem optimalizacije gnojidbe i postizanja visokih i stabilnih prinosa u granicama ekonomičnosti, uz istovremeno smanjenje ekološkog opterećenja okoliša i ove godine nastavlja s provedbom projekta “Kontrola plodnosti tla Virovitičko-podravske županije”.

Na području općine Suhopolje, kontrolu plodnosti tla obavljat će tvrtka Agrokontrola iz Zagreba. Cijena jednog uzorka iznosi 392,50 s PDV-om, a krajnji korisnik plaća 78,50 kuna s PDV-om. U cijenu je uračunato uzimanje uzoraka na terenu, dostava uzoraka u laboratorij, laboratorijska analiza uzorka tla, interpretacija rezultata i preporuka gnojidbe. Svi zainteresirani mogu se javiti u Općinu Suhopolje do 21.7. na broj telefona 772-054, potrebno je samo navesti ime i prezime, adresu, broj telefona i broj uzoraka.

I na području koje zahvaća općinu Voćin, krajnji korisnici snosit će 78,50 kuna, odnosno 20 posto troška od ukupne cijene uzorka – 392,50 kuna. U cijenu je uračunato sve navedeno i kod Suhopolja.
Prijave se primaju u Općini Voćin ili na telefon 033/565-030, zaključno do 22. srpnja 2016. godine. Potrebno je pripremiti sljedeće podatke: ime i prezime, adresa, kontakt telefon i broj katastarske čestice za uzimanje uzorka. (vpz.hr)