petak, 24. lipnja 2016.

Biciklistička karavana “Put prijateljstva Vukovar–Ljubljana” prošla kroz Slatinu

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Biciklistička karavana ''Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana'' koju organizira Savez hrvatskih društava u Sloveniji u četvrtak, 23. lipnja, nešto poslije 15 sati stigla je u Slatinu.

Bicikliste je u Parku 136. slatinske brigade dočekao gradonačelnik Ivan Roštaš i pročelnik Urada gradonačelnika Radenko Pavić. Tom prilikom predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Petar Antunović i idejni pokretač Puta prijateljstva Milan Pavelić, uručili su gradonačelniku Roštašu Povelju za očuvanje ove tradicije koju su potpisali svi gradovi u Republici Sloveniji i Republici Hrvatskoj kroz koje prolazi biciklistička karavana ''Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana''.

Poslije kraćeg odmora i osvježenja hladnim napicima, sudionici karavane su sa gradonačelnikom i pročelnikom zapalili svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata slatinskog kraja, te su potom nastavili put Virovitice.

Put prijateljstva održava se u znak odavanja počasti svim hrvatskim braniteljima, posebice braniteljima Vukovara, kao i prijateljstva dviju država. Put prijateljstva prvi put je održan 2003. godine. Biciklistička karavana Vukovar – Ljubljana vozi se u tri etape. Prva etapa je od Vukovara do Virovitice, druga se vozi od Virovitice do Čateža, a treća od Čateža do Ljubljane.

Foto :














































































Više fotografija na : ''Put prijateljstva'' u Slatini