nedjelja, 22. svibnja 2016.

U Velikom Rastovcu održano predavanje o Domovinskom ratu

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





U sklopu obilježavanja 24 obljetnice pogibije petorice hrvatskih branitelja koji su 20.5.1992.poginuli u Modriči,u područnoj školi u Velikom Rastovcu održano je predavanje Domovinskom ratu u organizaciji Udruge HVIDR-a Orahovica i UHBL-PTSP-VPŽ.

Ovlašteni predavači  general Mirko Horvatin i pukovnik Goran Sokol putem video projekcije i svog izlaganja učenicima osnovnih škola približili su događaje vezane za Domovinski rat od 1991. do mirne reintegracije hrvatskog podunavlja. Samom predavanju uz nastavnike sudjelovalo je pedesetak
učenika,koji su svojim pitanjima iskazali interes za događanja vezana uz Domovinski rat.

Cilj ovog projekta bio je učenike poučiti o obrambenom,oslobodilačkom i pravednom karakteru Domovinskog rata kako bi gradili bolje i pravednije društvo.

Velika zainteresiranost učenika za temu pokazuje kako Domovinski rat nije dovoljno zastupljen u obrazovnim ustanovama naglasio je pukovnik Goran Sokol. Ovakvi projekti do sad su organizirani Orahovici, Zdencima, Čačincima, Slatini i vjerujemo da će ih biti još.(Miroslav Milovuković-Minkila, predsjednik UHBL-PTSP-VPŽ)

Foto :