subota, 21. svibnja 2016.

Nova Bukovica će ponovno imati zdravstvenu ambulantu

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Bilo je to 2013. godine kada je općina Nova Bukovica ostala bez ambulante opće medicine. Stoga su pacijenti bili primorani ići u ambulante u Mikleuš ili pak Slatini.

Inicijativom bivšeg župana virovitičko-podravskog Tomislava Tolušića i načelnika Općine Nova Bukovica Željka Vencla krenulo se rješenje problema. Općina je od Župe u Novoj Bukovici dobila na 30 godina korištenja zgradu na Trgu dr. Franje Tuđmana. Zgrada je rekonstruirana po najvišim standardima zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Investicija adaptacije objekta u čemu su sudjelovali Virovitičko-podravska županija, Dom zdravlja VPŽ, Općina Nova Bukovica iznosila je 1,7 milijuna kuna, a 815 tisuća kuna su bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

Prostore je obišao i načelnik Općine Nova Bukovica, Željko Vencl, koji je istaknuo zadovoljstvo obavljenim radovima, zahvalio se Virovitičko-podravskoj županiji, što s ulaganjem u podizanje zdravstvenih standarda, a time i kvalitete života lokalnog stanovništva, osobito u manjim općinama i ruralnim područjima, pokazuje kako želi pomoći stanovnicima Nove Bukovice, i mladima i starima, kako bi ostali na svojem području uz odgovarajuću kvalitetu osnovnih zdravstvenih usluga. (vpz.hr)